Høstetid og i dag tørker jeg gressløk

Ved å tørke gressløken kan den brukes hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye du tørker da, og hvor mye du bruker. Men den holder seg godt på et tett glass eller i en plastboks.

Tørket Gressløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

 Gressløk

Tørket Gressløk https://heidisboble.no/ @heidisboble
Jeg tørker gressløken i tørker (se trinn 2 A) , men det går helt fint å tørke den i stekeovnen også (se trinn 2 B)

Slik gjør du:

1 Skyll gressløken
2 A Tørking i tørker
– Legg gressløken på brettene
– Stable
– Start tørkeren
– Ta ut gressløken når den er helt tørr
2 B ELLER Tørking i stekeovnen
– Legg bakepapir på stekeplater
– Sett stekeovnen på (max) 50 grader (varmluft)
– Fordel gressløken på stekeplatene
– Sett dem i ovnen
– La ovnsdøren stå på gløtt
-Legg gjerne grytekluter e.l. i døren for å holde den litt oppe
– La stå i 6-8 timer til de er helt tørre
Hvor lang tid det tar er avhengig av både størrelsen på og mengden av gressløken som skal tørkes
3 Kjør den tørre gressløken i en forprosesser
– Oppbevares på tette glass eller i tette plastbokser

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s