Høstetid og i dag tørker jeg persille

Ved å tørke persillen kan den brukes hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye du tørker da, og hvor mye du bruker. Jeg bruker mye persille.  I alt hvor jeg kan tilsette persille, tilsetter jeg persille. Det er godt i gryteretter, sauser, pastasauser, supper, brød mm. Ja, i det meste – men så er jeg nok mer enn gjennomsnittlig glad i persille da. Jeg bruker å så persille ute i en blomsterkasse på våren, og høste gjennom hele sommeren, og høsten.

Tørket persille Ved å tørke persillen har jeg persille hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye du tørker da, og hvor mye du bruker. Jeg bruker mye persille. I al hvor jeg kan tilsette persille, tilsetter jeg persille. Det er godt i gryteretter, sauser, pastasauser, supper, brød mm. Ja, i det meste – men så er jeg nok mer enn gjennomsnittlig glad i persille da. Jeg bruker å så persille ute i en blomsterkasse på våren, og høste gjennom sommeren. https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

 Persille

Tørket persille Ved å tørke persillen har jeg persille hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye du tørker da, og hvor mye du bruker. Jeg bruker mye persille. I al hvor jeg kan tilsette persille, tilsetter jeg persille. Det er godt i gryteretter, sauser, pastasauser, supper, brød mm. Ja, i det meste – men så er jeg nok mer enn gjennomsnittlig glad i persille da. Jeg bruker å så persille ute i en blomsterkasse på våren, og høste gjennom sommeren. https://heidisboble.no/ @heidisboble
Jeg tørker persillen i tørker i tørker (se trinn 2 A) , men det går helt fint å tørke den i stekeovnen også (se trinn 2 B)

Slik gjør du:

1 Skyll persillen
– Ta vekk de grove stilker,
men Myke stilker kan være med
2 A Tørking i tørker
– Legg persillen på brettene
– Stable – Start tørkeren
– Ta ut persillen når den er helt tørr
2 B ELLER Tørking i stekeovnen
– Legg bakepapir på stekeplater
– Sett stekeovnen på (max) 50 grader (varmluft)
– Fordel persillen på stekeplatene
– Sett persillen i ovnen
– La ovnsdøren stå på gløtt
-Legg gjerne grytekluter e.l. i døren for å holde den litt oppe
– La stå i 4-6 timer til de er helt tørre
Hvor lang tid det tar er avhengig av både størrelsen på og mengden av persillen som skal tørkes
3 Kjør den tørkete persillen i en forprosesser
– Oppbevares på tette glass eller i tette plastbokser

Tørket persille Ved å tørke persillen har jeg persille hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye du tørker da, og hvor mye du bruker. Jeg bruker mye persille. I al hvor jeg kan tilsette persille, tilsetter jeg persille. Det er godt i gryteretter, sauser, pastasauser, supper, brød mm. Ja, i det meste – men så er jeg nok mer enn gjennomsnittlig glad i persille da. Jeg bruker å så persille ute i en blomsterkasse på våren, og høste gjennom sommeren. https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s