Ved å tørke persillen kan den brukes hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye du tørker da, og hvor mye du bruker. Jeg bruker mye persille. I alt hvor jeg kan tilsette persille, tilsetter jeg persille. Det er godt i gryteretter, sauser, pastasauser, supper, brød mm. Ja, i det meste – men så er jeg nok mer enn gjennomsnittlig glad i persille da. Jeg bruker å så persille ute i en blomsterkasse på våren, og høste gjennom hele sommeren, og høsten.

Ingredienser:
Persille |

Slik gjør du:
1 Skyll persillen – Ta vekk de grove stilker, men Myke stilker kan være med |
2 A Tørking i tørker – Legg persillen på brettene – Stable – Start tørkeren – Ta ut persillen når den er helt tørr |
2 B ELLER Tørking i stekeovnen – Legg bakepapir på stekeplater – Sett stekeovnen på (max) 50 grader (varmluft) – Fordel persillen på stekeplatene – Sett persillen i ovnen – La ovnsdøren stå på gløtt -Legg gjerne grytekluter e.l. i døren for å holde den litt oppe – La stå i 4-6 timer til de er helt tørre Hvor lang tid det tar er avhengig av både størrelsen på og mengden av persillen som skal tørkes |
3 Kjør den tørkete persillen i en forprosesser – Oppbevares på tette glass eller i tette plastbokser |


