Injera er eritreiske leser, som spises sammen med en kjøtt- eller grønnsaksrett. Originalt brukes det Teffmel til Injera, som er en korntype som produseres i Eritrea, og Injera- røren skal egentlig stå i inntill 3 døgn før den kan brukes. Denne oppskriften på Injera har en kombinasjon av hvetemel og rugmel og du kan bruke den 10 minutter etter den er rørt sammen. Enkelt og greit og den er mildere smak enn den originale og passer nok bedre til “norske” ganer.
Hvis du heller ønsker den originale oppskriften på Injera – Trykk HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
ca 10 | 30 min. | Enkel /middels |
Ingredienser:
2 dl | Hvetemel |
1 dl | Rugmel (fint) |
2 ts | Bakepulver |
½ ts | Salt |
5 dl | Vann med kullsyre |
2 ss | Eddik (vinvin eller eplecider) |

Slik gjør du:
1 Sikt sammen mel, bakepulver og salt – Hell i vann og eddik mens du rører – Rør til en klumpfrirøre |
2 Dekk bollen med plast og – La den stå i 10 min. Den skal ha konsistens som litt tykk pannekakerøre |
3 Stek Injera på middels varm pannekakepanne eller stekepanne Uten smør eller olje De skal være som litt tykke pannekaker – Stekes bare på en side – Når boblene kommer, dekk til med lokk Da tar det omtrent 15 sek til de er ferdige De er ferdige når boblene blir til hull og kantene løfter seg fra pannen |
4 Stables ,d den ustekte siden opp – La dem avkjøles under klede – Serveres med selvvalgt tilbehør |

