Rask Injera på bare 10 minutter

Injera er eritreiske leser, som spises sammen med en kjøtt- eller grønnsaksrett. Originalt brukes det Teffmel til Injera, som er en korntype som produseres i Eritrea, og Injera- røren skal egentlig stå i inntill 3 døgn før den kan brukes. Denne oppskriften på Injera har en kombinasjon av hvetemel og rugmel og du kan bruke den 10 minutter etter den er rørt sammen. Enkelt og greit og den er mildere smak enn den originale og passer nok bedre til “norske” ganer.

Hvis du heller ønsker den originale oppskriften på Injera – Trykk HER

Ingredienser: 2 dl Hvetemel 1 dl Rugmel (fint) 2 ts Bakepulver ½ ts Salt 5 dl Vann med kullsyre 2 ss Eddik (vinvin eller eplecider) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 ca 10  30 min. Enkel /middels

Ingredienser:

2 dlHvetemel
1 dlRugmel (fint)
2 tsBakepulver
½ tsSalt
5 dlVann med kullsyre
2 ssEddik (vinvin eller eplecider)

Ingredienser: 2 dl Hvetemel 1 dl Rugmel (fint) 2 ts Bakepulver ½ ts Salt 5 dl Vann med kullsyre 2 ss Eddik (vinvin eller eplecider) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sikt sammen mel, bakepulver og salt
– Hell i vann og eddik mens du rører
– Rør til en klumpfrirøre
2 Dekk bollen med plast og
– La den stå i 10 min.
Den skal ha konsistens som litt tykk pannekakerøre
3 Stek Injera på middels varm pannekakepanne eller stekepanne
Uten smør eller olje
De skal være som litt tykke pannekaker
– Stekes bare på en side
– Når boblene kommer, dekk til med lokk
Da tar det omtrent 15 sek til de er ferdige
De er ferdige når boblene blir til hull og kantene løfter seg fra pannen
4 Stables ,d den ustekte siden opp
– La dem avkjøles under klede
– Serveres med selvvalgt tilbehør

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s