Kantarellsuppe til lunsj i dag

Kantareller er bare så flotte å se på og så godt at det er nesten synd å lage suppe på dem. Men selv om vi ikke ser så mange kantareller, er denne suppa er smekkfull av kantareller og god kantarellsmak.

Kantarellsuppe Ingredienser 1 ss Smør 1 ss Olje (nøytral) ½ Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ts Timian (tørket) 500 g Kantareller 8 dl Grønnsakkraft (eller buljong) 2 dl Fløte Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 minEnkel

Kantarellblingser / Smørbrød med kantareller / toast med kantarellstuing Ingredienser 300 g Kantareller 2 ss Smør 1 Løk 1 ts Timian (Tørket) ½ ts Pepper (svart) 2 dl Fløte 4 skiver Formloff (for oppskrift - trykk HER) 2 ss Parmesan (revet) 2 ss Persille (hakket) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 ssSmør
1 ssOlje (nøytral)
½Løk (hakket)
2 feddHvitløk (hakket)
1 tsTimian (tørket)
500 gKantareller
8 dlGrønnsakkraft (eller buljong)
2 dlFløte
 Salt og pepper

Kantarellsuppe Ingredienser 1 ss Smør 1 ss Olje (nøytral) ½ Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ts Timian (tørket) 500 g Kantareller 8 dl Grønnsakkraft (eller buljong) 2 dl Fløte Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Vask og rens kantarellene
Del dem hvis nødvendig
– Plukk ut noen fine kantareller du kan steke i smør som garnityr
– Skrell og hakk løk og hvitløk
2 Smelt smøret i en kasserolle
Middels varm
– Tilsett kantareller, og
– La det surre i ca 5 min
– Tilsett løk og hvitløk, og
– La alt surre til løken er bitt myk og blank og Kantarellene er myke
Ca 3-5 min.
3 Tilsett fløte, buljong og timian
– Kok opp, og
– La alt småkoke i ca 20 min
– Kjør suppa glatt med en stavmikser
4 Imens stek de fine kantarellene i smør til de er myke og gyldne
5 Smak til med salt og pepper
– Kok opp
6 Tilsett de smørstekte kantarellene og eventuelt litt persille
– Serveres varm

Kantarellsuppe Ingredienser 1 ss Smør 1 ss Olje (nøytral) ½ Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ts Timian (tørket) 500 g Kantareller 8 dl Grønnsakkraft (eller buljong) 2 dl Fløte Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s