Pannekaker med en overraskelse fra den kule hobbyboka «Gjør det sjøl» av Morten Sand

I det siste har vi virkelig kost oss med prosjekter fra hobbyboka «Gjør det sjøl» som er utgitt på Vigmostad og Bjørke.

Hvis du ønskerå hoppe rett oppskriften på pannekake med en overraskelse, TRYKK HER!

Pannekake med overraskelse fra Strand, Morten (2002) «Gjør det sjøl» Vigmostad og Bjørke https://heidisboble.no/ @heidisboble Ingredienser 3 dl Mel 1 ss Sukker 2 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk 2 Egg 4 ss Smør (smeltet) Nonstop eller sjokoladelinser https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Gjør det sjøl», møter vi igjen Morten (Sand) og Saft Suse fra NRK super. Boka er smekkfull av artige matoppskrifter og gode ideer om hvordan en  enkelt forvandler helt vanlige ting, som doruller, papptallerkner og gamle t-skjorter, til morsomme og kule leker og flotte gaver. Oppskriftene er enkle og greie i seg selv. I tillegg er de forklart og utdypet med flotte bilder og illustrasjoner, av Isabell Martinsen, som viser hvordan en enkelt og greit lager tingene.

Pannekake med overraskelse fra Strand, Morten (2002) «Gjør det sjøl» Vigmostad og Bjørke https://heidisboble.no/ @heidisboble Ingredienser 3 dl Mel 1 ss Sukker 2 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk 2 Egg 4 ss Smør (smeltet) Nonstop eller sjokoladelinser https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Gjør det sjøl» av Moten Sand er smekkfull av artige prosjekter som barna stort sett får til selv. Her er det mange timer med (billige) fantasifulle aktiviteter, som passer godt til regnfulle helger, ettermiddager og kvelder utover høsten og førjulsvinteren. Det er vanskelig å si noe annet enn det Morten selv sier: «Du som ønsker tøffe tips og kule triks, her kommer oppskrifta på det!» – så jeg triller bare et terningkast 5, og fortsetter like godt med et nytt prosjekt

Pannekake med en overraskelse

Pannekaker til frokost er en sikker vinner, hjemme hos meg, og siden vi leser Strand, Morten (2002) «Gjør det sjøl» Vigmostad og Bjørke, brukte jeg en oppskrift i den gøyale boka i dag. Gjett om det ble en suksess!

Pannekake med overraskelse fra Strand, Morten (2002) «Gjør det sjøl» Vigmostad og Bjørke https://heidisboble.no/ @heidisboble Ingredienser 3 dl Mel 1 ss Sukker 2 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk 2 Egg 4 ss Smør (smeltet) Nonstop eller sjokoladelinser https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Kanskje 1 for de er så gode ellers så rekker det fint til 4Akkurat passeEnkel

Ingredienser:

3 dlMel
1 ssSukker
2 tsBakepulver
2 ½ dlMelk
2Egg
4 ssSmør (smeltet)
 Nonstop eller sjokoladelinser

Slik gjør du:

1 Bland sammen mel, sukker bakepulver
2 Rør inn melk og egg
– Visp til røra er klumpfri, og
– La det stå i 10-20 minutter
Hvis du klarer å vente,
hvis ikke gå direkte til neste trinn
3 Smelt smøret, og
– Rør det inn i røra
4 Varm opp ei stekepanne
Middels-høy varme
– Ha i litt smør
NB! hvis du bruker en pannekakepanne trenger du ikke smør til å steke i, da legger du røra rett i den varme panna
5 Legg 1 stor spiseskje med røre i stekepanna eller pannekakepanna
– Legg noen Non-stopp oppå røra
– Dekk over Nonstoppene med enda en spiseskje røre
– Når pannekaka er blitt fin og gyllen på undersiden; snu den, og
– Stek til den andre siden er fin og gyllen

6 Ha pannekakene over på et serveringsfat
– Spises som de er eller med peanøttsmør
Pannekake med overraskelse fra Strand, Morten (2002) «Gjør det sjøl» Vigmostad og Bjørke https://heidisboble.no/ @heidisboble Ingredienser 3 dl Mel 1 ss Sukker 2 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk 2 Egg 4 ss Smør (smeltet) Nonstop eller sjokoladelinser https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Strand, Morten
  • Illustrert av: Isabell Martinsen
  • Tittel: «Gjør det sjøl»
  • Undertittel: «Lag mat, leker, spill og pynt»
  • Serie: Nrksuper – Gjør det sjøl
  • Sjanger: Barn 6-9, hobby
  • Sider: 96
  • Forlag: Vigmostad og Bjørke
  • Utgitt: 2022
  • Tilegnet: Leseeksemplar fra forlaget

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s