Fra Farmors kokebok – Hamburgerrygg med løksaus

Oppskriften på Løksaus fant jeg i min farmors kokebok. Løksaus forbindes kanskje aller mest med ferskkjøtt, men det er utrolig godt sammen med Hamburgerrygg også – Bare prøve – skikkelig digg!

Stekt Hamburgerrygg med rødløksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 2 Epler 6-8 Poteter Grønnsaker (valgfritt) Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-420 min.Enkel

Ingredienser:

500 gHamburgerrygg
2Epler
6-8Poteter
 Grønnsaker (valgfritt)

Løksaus:

2Løk (skjært i skiver)
2 ssSmør
2 ssHvetemel
4 dlMelk
 Salt og peppet

Stekt Hamburgerrygg med rødløksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 2 Epler 6-8 Poteter Grønnsaker (valgfritt) Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell potetene, og
– La dem koke mens du lager resten ca 20 min
2 Lag sausen:
– Rens løken og skjær den i skiver
– Sett stekepannen på middels varme
– Ha i smør og La det smelte
– Ha i løken, og
– La den steke til den er myk Ca 5min.
– Strø over hvetemelet, og
– Spe med melken mens du rører
– La sausen småkoke, mens du lager resten
Min. 5 min.
3 Del eplene i båter
– Skjær Hamburgerryggen i skiver
4 – Sett stekepannen på middels/høy varme
– Ha i smør og
– La det smelte
– Stek skivene med hamburgerrygg og eple båter
5 Server Hamburgerryggen med kokte poteter, løksaus, stekte epleskiver og eventuelt kokte grønnsaker

Stekt Hamburgerrygg med rødløksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 2 Epler 6-8 Poteter Grønnsaker (valgfritt) Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s