Dette er min mormor Gudruns oppskrift på eplekake, og den er skikkelig god. I denne oppskriften er det oppgitt at en skal bruke 4-6 epler. Jeg bruker bare å ha oppi så mye epler som jeg får oppi, eller så mye jeg har. Mormor laget eplekaken med to lag epler, hvis du synes det blir litt i det meste laget, kan du halvere eple mengden og bare legge epler på toppen av kaka. Det bruker jeg å gjøre hvis jeg ikke har så mange epler. I oppskriften stod det opprinnelig at du skal skrelle eplene, og det kan man selvfølgelig gjøre. Jeg gjør sjelden det – bare hvis skallet er skrukkete og stygt skreller jeg. – Det er vel smak og behag tenker jeg.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 60 min | Enkel |

Ingredienser:
2 | Egg |
1 ½ dl | Sukker |
3 ss | Margarin (smeltet) |
1 ½ dl | Melk |
3 dl | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
4 – 6 | Epler (i biter) |
Sukker og kanel |
Tilbehør:
1 porsjon | Vaniljesaus, for oppskrift trykk her |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175°C , og – Smør en kakeform |
2 Rens eplene, og – Skjær dem i båter |
3 Pisk eggedosis av egg og sukker |
4 Sikt inn mel og bakepulver og vend inn melk og margarin |
5 Hell halvparten av røra i en form, og – Dekk den med eplebiter – Hel over resten av røra, og – Legg eplebitene på toppen i et pent mønster – Dryss over sukker og kanel |

6 Stekes i 40 minutter, nederst i ovnen |
7 Avkjøles på rist |

Tips! Du trenger iogså lage eplekaka i ei rund springform, eller i andre former slik som for eksempel brød form!

Tilbehør (valgfritt):
