Epler, epler epler – Eplekakeruter

Dette er min mormor Gudruns oppskrift på eplekake, og den er skikkelig god. I denne oppskriften er det oppgitt at en skal bruke 4-6 epler. Jeg bruker bare å ha oppi så mye epler som jeg får oppi, eller så mye jeg har. Mormor laget eplekaken med to lag epler, hvis du synes det blir litt i det meste laget, kan du halvere eple mengden og bare legge epler på toppen av kaka. Det bruker jeg å gjøre hvis jeg ikke har så mange epler. I oppskriften stod det opprinnelig at du skal skrelle eplene, og det kan man selvfølgelig gjøre. Jeg gjør sjelden det – bare hvis skallet er skrukkete og stygt skreller jeg. – Det er vel smak og behag tenker jeg.

Mormors Eplekake Ingredienser: 2 Egg 1 ½ dl Sukker 3 ss Margarin (smeltet) 1 ½ dl Melk 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 Epler (i biter) Sukker og kanel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
  1 kake   60 min Enkel

Mormors Eplekake Ingredienser: 2 Egg 1 ½ dl Sukker 3 ss Margarin (smeltet) 1 ½ dl Melk 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 Epler (i biter) Sukker og kanel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2 Egg
1 ½ dl Sukker
3 ss Margarin (smeltet)
1 ½ dl Melk
3 dl Hvetemel
1 ½ ts Bakepulver
4 – 6 Epler (i biter)
  Sukker og kanel

Tilbehør:

  1 porsjonVaniljesaus, for oppskrift trykk her

Mormors Eplekake Ingredienser: 2 Egg 1 ½ dl Sukker 3 ss Margarin (smeltet) 1 ½ dl Melk 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 Epler (i biter) Sukker og kanel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175°C , og
– Smør en kakeform
2 Rens eplene, og
– Skjær dem i båter
3 Pisk eggedosis av egg og sukker
4 Sikt inn mel og bakepulver og vend inn melk og margarin
5 Hell halvparten av røra i en form, og
– Dekk den med eplebiter
– Hel over resten av røra, og
– Legg eplebitene på toppen i et pent mønster
– Dryss over sukker og kanel

Mormors Eplekake Ingredienser: 2 Egg 1 ½ dl Sukker 3 ss Margarin (smeltet) 1 ½ dl Melk 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 Epler (i biter) Sukker og kanel https://heidisboble.no/ @heidisboble

6 Stekes i 40 minutter, nederst i ovnen
7 Avkjøles på rist

Tips! Du trenger iogså lage eplekaka i ei rund springform, eller i andre former slik som for eksempel brød form!

Mormors Eplekake Ingredienser: 2 Egg 1 ½ dl Sukker 3 ss Margarin (smeltet) 1 ½ dl Melk 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 Epler (i biter) Sukker og kanel
Eplekake – stekt i brødform og servert som dessert sammen med mormors enkle vaniljesaus

Tilbehør (valgfritt):

Mormors Eplekake Ingredienser: 2 Egg 1 ½ dl Sukker 3 ss Margarin (smeltet) 1 ½ dl Melk 3 dl Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 Epler (i biter) Sukker og kanel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s