«Superpus – Store drømmer» av Pilkey med mac and cheese

Vi har vært så heldige å få et leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke om «Superpus». – Denne gangen har tegneserien tittelen «Superpus – Store drømmer». Tegneserieboka er både skrevet og illustrert av Dav Pilkey, og den er oversatt av Vibeke Ekeland Grønn.

Hvis du ønskerå hoppe rett til oppskriften på Mac and cheese med skinke, TRYKK HER!

Pilkey, Dav (2022) «Superpus Store drømmer», Vigmostad Bjørke OG MAC andd Cheese med skinke Ingredienser: 3 dl Makaroni 2 ss Hvetemel 5 dl Melk 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) 150 g Ost (nyrevet) 50 g Parmesan (nyrevet) - valgfrit 100 -150 g skinke (i terninger) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Superpus – Store drømmer» møter vi tjuefire ukontrollerbare små frosker i uke tre på tegneseriekurset. Nina vil gi ut en tegneserie og bli rik og berømt. Ja, egentlig vil hun vel bare bli rik. Melvin er agenten hennes, og sender inn tegneserien til et forlag. Pappa prøver å si at hvis hun blir rik skal pengene brukes på hennes og de andre små froskens utdanning. Noe Nina ikke er enig i. Hun vil bli rik! Tegneserien blir avslått som støtende, noe Nina blir skikkelig lei seg for, og slutter på tegneserie kurset. De andre får besøk av Lisbeth Snei og Tv-teamet hennes …

Pilkey, Dav (2022) «Superpus Store drømmer», Vigmostad Bjørke OG MAC andd Cheese med skinke Ingredienser: 3 dl Makaroni 2 ss Hvetemel 5 dl Melk 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) 150 g Ost (nyrevet) 50 g Parmesan (nyrevet) - valgfrit 100 -150 g skinke (i terninger) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Superpus – Store drømmer» av Dav Pilkey er en humoristisk, fargerik og varm tegneserie, som er beregnet på barn i alderen 6 – 12 år. Tegningene til Pilkey er flotte, fargerike og spekkfull med handling og følelser. En trenger faktisk ikke lese så veldig godt, for å forstå handlingen, fordi tegneserierutene er til stor hjelp for å finne mening i teksten. Og det er god lesetrening det! Nina er min favorittkarakter over alle de andre. Hun er skikkelig temperamentsfull, utålmodig, sier det hun mener og legger ikke to pinner i kors for å skjule sitt humør og følelser. I tillegg til at dette er humoristisk lesing, som vil hjelpe mange barn med å komme i gang med og/eller å motivere til (mer) lesing, vil nok mange barn også kjenne seg igjen i både Nina, Pernille og Melvin. Avbrekkene fra hovedhistorien med småfroskenes egne tegneserier, gjør at boka ikke virker for kompakt og uoverkommelig for barn som ikke leser spesielt godt (enda), og for barn som ikke er spesielt motiverte til å lese bøker. Likevel vil det å lese denne tegneserien skape mestringsfølelse og stolthet – for tenk å ha lest ei hel bok på over 200 sider (helt alene)! I tillegg vil nok boka inspirere barn til kreativitet og kanskje til å lage egne tegneserier. Vi kan derfor ikke annet enn å gi denne tegneserieboka et godt terningkast: 5.

Mac and cheese

MAC and cheese er skikkelig barnevennlig kosemat, og jeg er sikker på at små froskene elsker mac and cheese.

MAC andd Cheese med skinke Ingredienser: 3 dl Makaroni 2 ss Hvetemel 5 dl Melk 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) 150 g Ost (nyrevet) 50 g Parmesan (nyrevet) - valgfrit 100 -150 g skinke (i terninger) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
440 min.Enkel

MAC andd Cheese med skinke Ingredienser: 3 dl Makaroni 2 ss Hvetemel 5 dl Melk 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) 150 g Ost (nyrevet) 50 g Parmesan (nyrevet) - valgfrit 100 -150 g skinke (i terninger) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

3 dlMakaroni
2 ssHvetemel
5 dlMelk
1 tsFond eller Buljong (-pulver)
150 gCheddar eller annen ost (revet)
100-150 gSkinke
50 gParmesan (valgfritt)

Tips! Når jeg har rester av skinke eller annet kjøtt skjærer jeg det i biter og legger det i fryseren. Osterester rasper jeg og fryser. Når jeg har passe porsjoner, blir det gjerne mac and cheese av det.

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Smør en dyp ildfast form
2 Lag hvit saus:
– Ha melken i en kasserolle,
– Tilsett melet, og
– Pisk til det er uten klumper,
– Tilsett buljong/fond
– Kok opp under omrøring,
– Slå ned varmen, og
–  La det småkoke i ca. 5 min.
– Ta sausen vekk fra varmen
– Tilsett osten
– Smak til med salt (og pepper)
3 Skjær skinken i biter
4 Kok makaronien i saltet vann
(etter anvisning på pakken) eller helst; al dente +
5 Renn godt av makaronien, og
– Hell den direkte i den hvite sausen
– Tilsett skinkebitene
– Rør godt rundt
– Smak til med buljong/fond og eventuelt salt (og pepper)
6 Hell blandingen i den ildfaste formen
– Dryss over parmesan eller annen revet ost over
7 Stekes i 15-20 min. (180 grader)
Til overflaten er gyllen
8 Serveres straks

MAC andd Cheese med skinke Ingredienser: 3 dl Makaroni 2 ss Hvetemel 5 dl Melk 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) 150 g Ost (nyrevet) 50 g Parmesan (nyrevet) - valgfrit 100 -150 g skinke (i terninger) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger:

 • Forfatter: Pilkey, Dav
 • Illustrert av: Pilkey, Dav
 • Tittel: «Superpus Store drømmer»
 • Originaltittel: «Cat Kid Comic Club: On purpose»
 • Serie: Superpus #3
 • Oversatt av: Vibeke Ekeland Grønn
 • Sjanger: Tegneserie, barn 6 -12 år, humor,
 • Sider: 224
 • Forlag: Vigmostad og Bjørke
 • Utgitt: 2022
 • Først utgitt: 2022
 • Tilegnet: Leseeksemplar fra biblioteket

Flere bøker om Superpus:

Pilkey, Dav (2022) «Superpus Store drømmer», Vigmostad Bjørke OG MAC andd Cheese med skinke Ingredienser: 3 dl Makaroni 2 ss Hvetemel 5 dl Melk 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) 150 g Ost (nyrevet) 50 g Parmesan (nyrevet) - valgfrit 100 -150 g skinke (i terninger) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s