«Fellen» av Pernilla Ericson og Mørke sjokoladetrøfler

Jeg har vært så ufattelig heldig å få tilsendt den tredje (frittstående) boka om Erla-Gruppa fra HarperCollins. Bøkene om Erla-gruppen er skrevet av den svenske journalisten og forfatteren Pernilla Ericson. Siden jeg likte debutboka «Spor» og oppfølgeren «Flukt» så ufattelig godt, gledet jeg meg skikkelig til å lese den nyeste, som på norsk har fått tittelen «Fellen». Om den innfridde? – Ja, les videre så får du svaret …

Mørke sjokoladetrøfler – hopp rett til oppskriften HER

Ericson, Pernilla (2023) «Fellen», HarperCollins OG Mørk Sjokoladetrøffel Ingredienser: 200 g Sjokolade (minst 70 %) 1 dl Kremfløte 1 ss Vaniljesukker Kakaopulver Smakstilsetning (valgfritt): 2 ss Konjakk, appelsinlikør e.l. https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Fellen» av Pernilla Ericson møter vi igjen medlemmene fra ERLA-gruppa, Edith, Richard, Liv og Aminah. Denne gangen blir ERLA-gruppen leid inn for å bistå Stockholmspolitiet, i en rar og vanskelig sak: En kvinne har blir grovt voldtatt og mishandlet, men mannen som skal ha begått overgrepet hevder han er invitert av offeret til å gjøre akkurat det han har gjort. På telefonen hans finnes chatter og mailer fra offeret som bekrefter det …

Ericson, Pernilla (2023) «Fellen», HarperCollins OG Mørk Sjokoladetrøffel Ingredienser: 200 g Sjokolade (minst 70 %) 1 dl Kremfløte 1 ss Vaniljesukker Kakaopulver Smakstilsetning (valgfritt): 2 ss Konjakk, appelsinlikør e.l. https://heidisboble.no/ @heidisboble

Om boka innfridde? Ja, visst – den innfridde alle forventninger og vel så det. – «Fellen» av Pernilla Ericson er en godt skrevet, og utrolig spennende thriller, som har stor underholdningsverdi. Det er hyggelig å møte igjen ERLA-gruppen, og denne gangen er det Aminah vi blir bedre kjent med. Vi får glimt inn i Aminahs vanskelige barndom og ungdom, og vi forstår bedre det som har vært underliggende føringer og halvveis  fortalt i tidligere bøker. At vi får de litt parallelle historiene om Aminah og om forholdet mellom Liv og Richard, er med på å gi historien dybde, og det gjør historien både mer spennende og innholdsrik. Selve hovedhistorien er et spennende, frastøtende og ekkelt plott som bare kryper under huden på en, og gjør i alle fall meg, mye mer husredd enn hva godt er. Pernilla Ericson skriver godt, med akkurat passe og godt fordelte spenningskurver. Virkemidlet hvor vi av og til følger gjerningsmannen og offeret, fungerer bra og øker spenningen og leserens ønske om å bare lese videre. Boka er en velskrevet forlengelse av «Spor» og «Flukt». Men den kan uten vanskeligheter leses frittstående fra de foregående bøkene om «ERLA-gruppen. «Fellen» av Pernilla Ericson er en spennende og underholdene historie, som kryper under huden på en og kan gjøre enhver mørkredd. Historien flyter bra og er godt oversatt. Jeg gleder meg allerede til å lese neste bok om ERLA-gruppa, og jeg triller et godt terningkast: 5.  

Mørke sjokoladetrøfler

Mørk Sjokoladetrøffel er litt luksuriøst og utrolig godt. Jeg kan love deg at de går ned på høykant mens du leser denne spennede thrilleren av pernilla Ericson!

Mørk Sjokoladetrøffel Ingredienser 200 g Sjokolade (minst 70 %) 1 dl Kremfløte 1 ss Vaniljesukker Kakaopulver Smakstilsetning (valgfritt): 2 ss Konjakk, appelsinlikør e.l. https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 20 3 timerenkel

Mørk Sjokoladetrøffel Ingredienser 200 g Sjokolade (minst 70 %) 1 dl Kremfløte 1 ss Vaniljesukker Kakaopulver Smakstilsetning (valgfritt): 2 ss Konjakk, appelsinlikør e.l. https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser;

200 gSjokolade (minst 70 %)
1 dlKremfløte
1 ssVaniljesukker
 Kakaopulver

Smakstilsetning (valgfritt):

2 ssKonjakk, appelsinlikør e.l.

Mørk Sjokoladetrøffel Ingredienser 200 g Sjokolade (minst 70 %) 1 dl Kremfløte 1 ss Vaniljesukker Kakaopulver Smakstilsetning (valgfritt): 2 ss Konjakk, appelsinlikør e.l. https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Grov hakk sjokoladen
2 Kok opp fløten
3 Ta fløten vekk fra varmen
4 Tilsett sjokolade og vaniljsukker
5 Rør til sjokoladen er fløyelsmyk
6 Rør eventuelt smakstilsetning
7 Sett røren i kjøleskapet for å stivne
Minst 2 timer
8 Ta ut kuler med en teskje, og
– Trill dem til runde kuler
– Rull i kakao
9 Oppbevares i kjøleskap

Mørk Sjokoladetrøffel Ingredienser 200 g Sjokolade (minst 70 %) 1 dl Kremfløte 1 ss Vaniljesukker Kakaopulver Smakstilsetning (valgfritt): 2 ss Konjakk, appelsinlikør e.l. https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Pernilla Ericson
 • Tittel: «Fellen»
 • Originaltittel: «När du vänder dig om»
 • Serie: Erlagruppen #2
 • Oversatt av: Jeanita Edholm
 • Sjanger: Fiksjon, Krim, (tekno)Thriller, Samtid
 • Sider: 300
 • Forlag: HarperCollins
 • Utgitt: 2023
 • Først utgitt: 2018 (Sverige)
 • Tilegnet: Leseeksemplar fra forlaget

Flere bøker om Erla-gruppen:

Ericson, Pernilla (2023) «Fellen», HarperCollins OG Mørk Sjokoladetrøffel Ingredienser: 200 g Sjokolade (minst 70 %) 1 dl Kremfløte 1 ss Vaniljesukker Kakaopulver Smakstilsetning (valgfritt): 2 ss Konjakk, appelsinlikør e.l. https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s