Denne suppa passer godt som middag på en kjøttfri dag. Den er mettende, smaksrik, god suppe som varmer godt på kalde vinterdager. Server den gjerne sammen med et godt brød.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 25-30 min | Enkel |

Ingredienser:
| ½ hode | Spisskål (ca 500g) |
| 1 | Løk (hakket) |
| 2-3 fedd | Hvitløk |
| 2 ss | Tomatpuré |
| ½ pakke | Grønnsaksblanding |
| 3-4 | Chiliflak |
| 1 fl | Alkoholfritt øl (.33 cl) |
| 8 dl | Vann |
| 1 bx | Tomater (hakkete c 400 g) |
| 2 | Chipotlechilier |
| 2 terninger | Grønnsaksbuljong |
| 1 ss | Honning |
| 1 bx | Kikerter (ca 400 g) |
| Olivenolje, salt. pepper |
Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen.
Tips! Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter
Tilbehør:
| Revet parmesan |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 200 grader varmluft – Legg bakepapir på en stekeplate |
| 2 Skjær vekk stilken på kålen – Skjær kålen i ca 2 cm strimler – Legg kålen på en stekeplate – Drypp over litt olje og – Sett den i stekeovenen – La den stek i ca 15- 20 min |
| 3 Skrell løk og hvitløk, og – Hakk dem – Skjær eventuelt blomkålen i buketter |
| 4 Ha 1-2 ss olje i en tykkbunnet kasserolle – Ha i løk og – La den surre til den er nesten myk og blank – Tilsett tomatpurré, chiliflak og hvitløk – La det surre videre i ca 1-2 min |
| 5 Hell over øllet og – La det småkoke i 2-3 min. |
| 6 Tilsett vann, tomat, chipotle, og bujongterningene Hvis du bruker blomkål tilsett bukettene nå – Kok opp, og – La det småkoke under lokk i ca 10 min. |
| 7 Skyll kikertene godt under kaldt vann – Rasp parmesan |
| 8 Ta kålen ut av stekeovnen Den skal nå ha litt brune ender; noen biter brune og sprø og noen er bleke og myke |
| 9 Tilsett grønnsaksblandingen til suppen – Gi det hele et oppkok – Tilsett kikerter og omtrent ¾ av kålen – Rør rundt |
| 10 Server suppa toppet med resten av kålen og revet parmesan |

