Kjøttfrimandag – Suppe med tomater, chipotle og kål

 

Denne suppa passer godt som middag på en kjøttfri dag. Den er mettende, smaksrik, god suppe som varmer godt på kalde vinterdager. Server den gjerne sammen med et godt brød.

Suppe med tomater, chipotle og (spiss)kål Ingredienser ½ hode Spisskål (ca 500g) 1 Løk (hakket) 2-3 fedd Hvitløk 2 ss Tomatpuré ½ pakke Grønnsaksblanding 3-4 Chiliflak 1 fl Alkoholfritt øl (.33 cl) 8 dl Vann 1 bx Tomater (hakkete c 400 g) 2 Chipotlechilier 2 terninger Grønnsaksbuljong 1 ss Honning 1 bx Kikerter (ca 400 g) Olivenolje, salt. pepper Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen. Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter Tilbehør: Revet parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
425-30 minEnkel

Suppe med tomater, chipotle og (spiss)kål Ingredienser ½ hode Spisskål (ca 500g) 1 Løk (hakket) 2-3 fedd Hvitløk 2 ss Tomatpuré ½ pakke Grønnsaksblanding 3-4 Chiliflak 1 fl Alkoholfritt øl (.33 cl) 8 dl Vann 1 bx Tomater (hakkete c 400 g) 2 Chipotlechilier 2 terninger Grønnsaksbuljong 1 ss Honning 1 bx Kikerter (ca 400 g) Olivenolje, salt. pepper Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen. Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter Tilbehør: Revet parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

½ hodeSpisskål (ca 500g)
1Løk (hakket)
2-3 feddHvitløk
2 ssTomatpuré
½ pakkeGrønnsaksblanding
3-4Chiliflak
1 flAlkoholfritt øl (.33 cl)
8 dlVann
1 bxTomater (hakkete c 400 g)
2Chipotlechilier
2 terningerGrønnsaksbuljong
1 ssHonning
1 bxKikerter (ca 400 g)
 Olivenolje, salt. pepper

Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen.

Tips! Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter

Tilbehør:

 Revet parmesan

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader varmluft
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Skjær vekk stilken på kålen
– Skjær kålen i ca 2 cm strimler
– Legg kålen på en stekeplate
– Drypp over litt olje og
– Sett den i stekeovenen
– La den stek i ca 15- 20 min
3 Skrell løk og hvitløk, og
– Hakk dem
– Skjær eventuelt blomkålen i buketter
4 Ha 1-2 ss olje i en tykkbunnet kasserolle
– Ha i løk og
– La den surre til den er nesten myk og blank
– Tilsett tomatpurré, chiliflak og hvitløk
– La det surre videre i ca 1-2 min
5 Hell over øllet og
– La det småkoke i 2-3 min.
6 Tilsett vann, tomat, chipotle, og bujongterningene
Hvis du bruker blomkål tilsett bukettene nå
– Kok opp, og
– La det småkoke under lokk i ca 10 min.
7 Skyll kikertene godt under kaldt vann
– Rasp parmesan
8 Ta kålen ut av stekeovnen
Den skal nå ha litt brune ender;
noen biter brune og sprø og noen er bleke og myke
9 Tilsett grønnsaksblandingen til suppen
– Gi det hele et oppkok
– Tilsett kikerter og omtrent ¾ av kålen
– Rør rundt
10 Server suppa toppet med resten av kålen og revet parmesan

Suppe med tomater, chipotle og (spiss)kål Ingredienser ½ hode Spisskål (ca 500g) 1 Løk (hakket) 2-3 fedd Hvitløk 2 ss Tomatpuré ½ pakke Grønnsaksblanding 3-4 Chiliflak 1 fl Alkoholfritt øl (.33 cl) 8 dl Vann 1 bx Tomater (hakkete c 400 g) 2 Chipotlechilier 2 terninger Grønnsaksbuljong 1 ss Honning 1 bx Kikerter (ca 400 g) Olivenolje, salt. pepper Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen. Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter Tilbehør: Revet parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s