Denne suppa passer godt som middag på en kjøttfri dag. Den er mettende, smaksrik, god suppe som varmer godt på kalde vinterdager. Server den gjerne sammen med et godt brød.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 25-30 min | Enkel |

Ingredienser:
½ hode | Spisskål (ca 500g) |
1 | Løk (hakket) |
2-3 fedd | Hvitløk |
2 ss | Tomatpuré |
½ pakke | Grønnsaksblanding |
3-4 | Chiliflak |
1 fl | Alkoholfritt øl (.33 cl) |
8 dl | Vann |
1 bx | Tomater (hakkete c 400 g) |
2 | Chipotlechilier |
2 terninger | Grønnsaksbuljong |
1 ss | Honning |
1 bx | Kikerter (ca 400 g) |
Olivenolje, salt. pepper |
Tips! Spisskålen kan byttes ut med et kålhode, men da trenger det litt lengre tid i ovnen.
Tips! Blomkålsblandingen kan byttes ut med ½ blomkålhode, skjær opp i små buketter
Tilbehør:
Revet parmesan |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader varmluft – Legg bakepapir på en stekeplate |
2 Skjær vekk stilken på kålen – Skjær kålen i ca 2 cm strimler – Legg kålen på en stekeplate – Drypp over litt olje og – Sett den i stekeovenen – La den stek i ca 15- 20 min |
3 Skrell løk og hvitløk, og – Hakk dem – Skjær eventuelt blomkålen i buketter |
4 Ha 1-2 ss olje i en tykkbunnet kasserolle – Ha i løk og – La den surre til den er nesten myk og blank – Tilsett tomatpurré, chiliflak og hvitløk – La det surre videre i ca 1-2 min |
5 Hell over øllet og – La det småkoke i 2-3 min. |
6 Tilsett vann, tomat, chipotle, og bujongterningene Hvis du bruker blomkål tilsett bukettene nå – Kok opp, og – La det småkoke under lokk i ca 10 min. |
7 Skyll kikertene godt under kaldt vann – Rasp parmesan |
8 Ta kålen ut av stekeovnen Den skal nå ha litt brune ender; noen biter brune og sprø og noen er bleke og myke |
9 Tilsett grønnsaksblandingen til suppen – Gi det hele et oppkok – Tilsett kikerter og omtrent ¾ av kålen – Rør rundt |
10 Server suppa toppet med resten av kålen og revet parmesan |
