Dette er en skikkelig god tomatsaus som passer helt utmerket til blant annet kebab og falafel. Hvis du føler oppskriften blir den litt sterk, men hvis du bruker paprika i steden for Sambal Olek eller chilipaste, blir den mildere.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
| ½ | Løk (hakket) |
| 400 g | Tomater (hakkete, hermetiske) |
| 1 ss | Sambal Olek (chilipaste) |
| ¼ – ½ ts | Salt |
| 1 ts | Sukker |
| ½ ss | Olje |
Tips! Sambal Olek kan erstattes med 1 ss chilipulver hvis du ikke har sambal olek eller 1 ss paprikapulver hvis du ønsker en mildere saus
Slik gjør du:
| 1 Hakk løken |
| 2 Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle, Middels/høy varme – Ha i løken og – La den surre til den er blitt myk og blank |
| 3 Tilsett tomater, sambal olek, salt og sukker |
| 4 Kok opp, – Slå ned varmen – Sett på lokk, og – La det hele putre i ca 15 min |
| 5 Kjør sausen med en stavmikser til den er glatt, – La den putre i ytterligere 2-3 min |
| 6 Serveres varm, romtemperert eller kald |



