Tilbehør – Tomatsaus (til kebab)

 

Dette er en skikkelig god tomatsaus som passer helt utmerket til blant annet kebab og falafel. Hvis du føler oppskriften blir den litt sterk, men hvis du bruker paprika i steden for Sambal Olek eller chilipaste, blir den mildere.

Tomatsaus (sterk til kebab) Ingredienser ½ Løk (hakket) 400 g Tomater (hakkete, hermetiske) 1 ss Sambal Olek ¼ - ½ ts Salt 1 ts Sukker ½ ss Olje https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 minEnkel

Ingredienser:

½Løk (hakket)
400 gTomater (hakkete, hermetiske)
1 ssSambal Olek (chilipaste)
¼ – ½ tsSalt
1 tsSukker
½ ssOlje

Tips! Sambal Olek kan erstattes med 1 ss chilipulver hvis du ikke har sambal olek eller 1 ss paprikapulver hvis du ønsker en mildere saus

Slik gjør du:

1 Hakk løken
2 Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle,
Middels/høy varme
– Ha i løken og
– La den surre til den er blitt myk og blank
3 Tilsett tomater, sambal olek, salt og sukker
4 Kok opp,
– Slå ned varmen
– Sett på lokk, og
– La det hele putre i ca 15 min
5 Kjør sausen med en stavmikser til den er glatt,
– La den putre i ytterligere 2-3 min
6 Serveres varm, romtemperert eller kald

Tomatsaus (sterk til kebab) Ingredienser ½ Løk (hakket) 400 g Tomater (hakkete, hermetiske) 1 ss Sambal Olek ¼ - ½ ts Salt 1 ts Sukker ½ ss Olje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tomatsaus (sterk til kebab) Ingredienser ½ Løk (hakket) 400 g Tomater (hakkete, hermetiske) 1 ss Sambal Olek ¼ - ½ ts Salt 1 ts Sukker ½ ss Olje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s