Riktig gode lapper, som smaker av appelsin. Topp gjerne med sjokoladekrem og appeslinbåter.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 personer | 45 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 4 | Egg |
| 5 dl | Kulturmelk (skummet) |
| 2 dl | Lettmelk |
| 1 dl | Vann |
| 2 dl | Appelsinsaft (presset eller juice) |
| 700 g | Hvetemel |
| 2 ts | Bakepulver |
| 1 ts | Natron |
| 1 ts | Kardemomme |
| Konditorfarge (gul -valgfri) | |
| 200 g | Smør (smeltet) |
Sjokoladekrem topping:
| 2 | Appelsiner |
| 100 g | Kokesjokolade (smeltet) |
| 3 dl | Kremfløte (pisket) |
| 1 | Kvikklunsj |

Slik gjør du:
| 1 Pisk egg og sukker til eggedosis |
| 2 Rør inn melk, vann og appelsinsaft – Visp inn mel bakepulver, natron og kardemomme – Visp til du har en glatt røre Uten klumper – Hvis du ønsker gule lapper, tilsett konditorfarge Litt etter litt og rør godt inni mellom |
| 3 La røren hvile i 15 minutter |
| 4 Skrell appelsinene, og – Skjær ut appelsinfiletene Eller bare del dem i båter |
| 5 Smelt kokesjokoladen over vannbad |
| 6 Knus kvikklunsjen |
| 7 Pisk fløten til krem – Rør inn den smeltete kokesjokoladen – Rør inn kvikklunsjbitene |
| 8 Smelt 200 g smør, og – Rør smøret inn i røra |
| 9 Stek lappene: – Sett stekepannen på middelsvarme (Ikke bruk smør!) – Legg i ca 1 ss røre De blir ca. 12 cm i diameter – Når røren har svellet opp, og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade |
| 10 Server lappene med sjokoladekrem og appelsinbåter |

