I denne squash- lasagnen (Lasagne alle zucchine) bruker jeg squash- skiver istedenfor pastaplater. Selve lasagnen blir kanskje litt bløt, men ufattelig god.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | Middels |
Ingredienser:
| Ca 600 g | Squash (ca 24 i skiver) |
| 2 ts | Olje (oliven) |
| ½ ts | Salt |
| ¼ ts | Pepper |
Kjøttsaus:
| 2 ss | Oliven olje |
| 1 | Løk |
| 1 | Gulrot |
| 1 stilk | Stangselleri |
| 1 fedd | Hvitløk |
| ½ | Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) |
| 350 g | Kjøttdeig |
| 50 g | Bacon (kan sløyfes) |
| 2 bx | Hermetiske tomater |
| 1 dl | Vann (eller hvitvin) |
| 1-2 | Buljongterninger |
| ½ – 1 ts | Sukker |
| Bladpersille (hakket) | |
| Salt og Pepper |
Ostesaus:
| 3 ss | Hvetemel |
| 4-5 dl | Melk |
| 1 ts | Salt |
| ½ ts | Pepper |
| 100-200 g | Ost (revet) |
Tips! Du kan koke opp melken med 1 buljongterning. Da trenger du ikke salt.

Slik gjør du:
| 1 Lag Kjøttsausen: – Skrell hvitløk, gulrot og løk – Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessore eller skjær i bittesmå biter – Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og – Tilsett løken, og – strø ei klype (hav)salt over – La løken surre på middels varme i ca. 2-4 min. til den er blank og myk – Tilsett resten av grønnsakene, og – Surr videre på over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk – Tilsett hvitløk og chili – Ha i kjøttdeigen, og – Hakk den mens det stekes -Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, buljong, sukker, pepper – Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn Sausen skal være ganske fast når den er ferdig – Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig Smaken skal være mild men fyldig |
| 2 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på to stekebrett |
| 3 Skjær squashen i ca. 24 striper på langs Ca ½ cm tykk (snu når du kommer til kjernehusene) – Ha squashen i en bolle – Tilsett olje, salt og pepper – Rør rundt, Så oljen blir godt fordelt |
| 4 Legg squashskivene på stekeplatene, og – La dem steke i ca 5 min. Til de er blitt myke |
| 5 Lag Ostesausen: – Riv osten – Kok opp 4 dl melk Gjerne sammen med en buljongterning – Rør melet ut i den resten av melken – Tilsett mel- og melkeblandingen i en tynnstråle til den varme melken, mens du rører – Kok opp under omrøring – La sausen småkoke i 3-5 min., Det skal bli en ganske tykk hvit saus På lav varme, mens du rører – Ta sausen av varmen – Tilsett ca. halvparten av den revne osten – Rør til den er smeltet – Smak til med salt og pepper |
| 6 Montering: – Finn frem ildfast form. – Dekk bunnen med ostesaus – Legg et lag med squashskiver over ostesausen – Dekk squashen med et tynt lag ostesaus – Dekk ostesausen med kjøttsausen – Legg ett nytt lag med squash – Dekk med ostesaus – Strø resten av den revne osten over toppen |
| 7 Stekes midt i oven på i 40-45 minutter (Eller til osten er smelt, og gyldenbrun) |

| 8 Serveres varm, gjerne sammen med brød og salat |





