I morgen, som er den siste tirsdagen i septembe,r er det den norske epledagen. For å riktig feire eplenes festdag, har jeg bakt epleblondies med salt karamellsaus. Det er skikkelig godt og passer bra til å forhåndsfeire epledagen med.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 8 – 10 | 60 min. | Enkel /middels |

Ingredienser:
Epleblondie:
| 100 g | Smør |
| ½ dl | Sukker |
| 1 dl | Sukker (brunt) |
| 1 | Egg |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 2½ dl | Mel |
| 1 ts | Kanel |
| 500 g | Epler (hakket) |
Salt karamellsaus:
| 200 g | Sukker |
| 1¼ dl | Vann (125 g) |
| 50 g | Smør |
| 1¼ dl | Kremfløte |
| ½ ts | Vaniljeekstrakt |
| ½ ts | Salt |
Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 180 grader – Smør en liten langpanne Ca 15-20 X 25 cm |
| 2 Lag karamellsausen – Ha sukker og vann i en kasserolle – Kok opp, og – La det koke på medium -lav varme til sukkeret er oppløst Ca. 3-5 min. – Tilsett smøret, og – La det smelte, og – Kok opp – La det koke på middels varme til en gylden farge NB! Ikke visp, du kan vippe kasserollen forsiktig fra side til side hvis det ikke koker jevnt Det tar ca 10-20 min – Slå av varmen, – Visp inn fløten NB! Det bobler kraftig, men fortsett å vispe – Rør inn vaniljesukker og salt – Sett det til side |

| 3 Rens og eventuelt skrell eplene – Rasp dem |
| 4 Lag Blondie deigen: – Smelt smøret – Rør inn sukker til det er oppløst – Rør inn egget – Rør inn hvetemel, vaniljesukker og kanel – Rør inn ½ -parten av de raspete eplene |
| 5 Bre omtrent ¾ av deigen i forma – Fordel den andre ½ -parten av de raspete eplene over – Hell over omtrent ½ – ¾ av karamellsausen – Fordel det siste av kakedeigen over Du vil ikke dekke alt, så fordel den i små biter ut over karamellen |
| 6 Stekes i 40 – 45 min. |
| 7 Sett forma på rist, og – La blondien avkjøles helt – Ta den så ut av forma og skjærer den i biter |

| 8 Hell over resten av karamellsausen ved servering, Eller server den i en mugge ved siden av Smaker også godt sammen med vaniljeis |






