Denne Squash- cannelonien består av ostefylte ruller av squash, toppet med tomatsaus, og ost. Skikkelig godt.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 60 min. | Middels |
Ingredienser:
| Ca 600 g | Squash (ca 24 i skiver) |
| 2 ts | Olje (oliven) |
| ½ ts | Salt |
| ¼ ts | Pepper |
| 200 g | Kremost (naturell) |
| 1 | Egg |
| 3 ss | Parmesan (raspet) |
| ½ | Mozzarella (i biter) |
| 1 ss | Bladpersille (tørket) |
| 1 ss | Gressløk (tørket) |
| ¼ ss | Oregano (tørket) |
| 2 ss | Basilikum (fersk, hakket) |
Tomatsaus:
| 2 ss | Oliven olje |
| ½ | Løk (hakket) |
| 1 | Gulrot (hakket) |
| 1 stilk | Stangselleri (hakket) |
| 1 fedd | Hvitløk (hakket) |
| ¼ | Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) |
| 1 bx | Hermetiske tomater |
| 1 dl | Hvitvin (eller vann og buljongterning) |
| ½ ts | Sukker |
| Bladpersille (hakket) | |
| Salt og Pepper |

Slik gjør du:
| 1 Lag tomatsausen: – Skrell hvitløk, gulrot og løk – Finhakk hvitløk, gulrot, løk og stangselleri – Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og – Tilsett løken, og strø ei klype (hav)salt – La løken surre på middels varme i ca. 3-5 min. til den er blank og myk – Tilsett resten av grønnsakene, og – Surr videre på over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk – Tilsett hvitløk og chili, og – La det surre ca 1 min. -Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, vin, sukker, pepper – Nå er sausen bløt, men den skal koke forsiktig inn Sausen skal ikke være for flytende når den er ferdig – La sausen småkoke til den er fyldig Minst 20 min (gjerne en time) – Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig Smaken skal være mild men fyldig |
| 2 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på to stekebrett |
| 3 Skjær squashen i ca. 24 striper på langs (snu når du kommer til kjerne husene) Ca ½ cm tykk – Ha squashen i en bolle – Tilsett olje, salt og pepper – Rør rundt, Så oljen blir godt fordelt |
| 4 Legg squashskivene på stekeplatene, og – La dem steke i ca 5 min. Til de er blitt myke |
| 5 Bland sammen urter, ost, og egg |
| 6 Finn frem en ildfastfrom, og – Ha ca 5-6 ss tomatsaus i bunnen av forma – Fordel den jevnt utover |
| 7 Legg ca 1 ts av ost-og urteblandingen på en squash -skive – Rull sammen – Legg rullen på toppen av tomatsausen Legg ca 1 ts av ost-og urteblandingen på en ny squash-skive – Rull sammen – Legg rullen på toppen av tomatsausen – Gjenta til du har brukt opp alle squash-skivene |


| 8 Fordel tomatsaus over rullene |

| 8 Rasp parmesanen, del mozzarellen i biter, – Bland sammen parmesan, mozzarella og resten av ost-og urteblandingen |
| 9 Fordel blandingen over rullene |

| 10 Stekes i ca 20 min til det bobler, og toppen er gylden |

| 11 La det stå noen minutter før du serverer |

