18 desember – Delfiakake til jul

I dag lager jeg Delfiakake. Det er en skikkelig mektig kake, men det er bare et absolutt “must” når det kommer til jul og julefeiring her i huset. Den er utrolig populær både blant de voksne og ikke minst blant barna.

Delfiakake  Ingredienser  2 pl	Kokesjokolade 4 ss	Sterk kaffe 250 g	Delfiafett 2 	Egg  2-3 ss	Sukker ½ pk	Søt kjeks (Per) 100 g	Marsipan 1 pose	Geletopper  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake30 min. (+ tid til å stivne)Enkel

Ingredienser:

2 plKokesjokolade
4 ssSterk kaffe
250 gDelfiafett
2Egg
2-3 ssSukker
½ pkSøt kjeks (Per)
100 gMarsipan
1 poseGeletopper
Non-stop (valgfritt)

Delfiakake Ingredienser 2 pl Kokesjokolade 4 ss Sterk kaffe 250 g Delfiafett 2 Egg 2-3 ss Sukker ½ pk Søt kjeks (Per) 100 g Marsipan 1 pose Geletopper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kle en avlang brødform med matpapir
2 Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl
3 Smelt Delfiafettet over svak varme
4 Pisk egg og sukker til eggedosis
5 Tilsett sjokoladen til eggedosisen, og bland godt
6 Tilsett Delfiafettet forsiktig:
– Litt om gangen, under stadig omrøring
– Rør godt så det blir en jevn og fin røre
7 Legges lagvis i formen med kjeks, marsipan og geletopper
8 Pyntes med 2 rekke med geletopper, eller
non-stop og geletopper
9 Settes kjølig til den er stiv og serveres i små tynne skiver
10 Oppbevares kjølig

Delfiakake Ingredienser 2 pl Kokesjokolade 4 ss Sterk kaffe 250 g Delfiafett 2 Egg 2-3 ss Sukker ½ pk Søt kjeks (Per) 100 g Marsipan 1 pose Geletopper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a comment