Kosekake på kvinnedagen?

Gratulerer med kvinnedagen!

I dag 8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Første gang jeg gikk i 8. marstog var på begynnelsen av 70-tallet. Kvinnedagen var en stor greie, da kvinnene stod på barrikadene for lik lønn for likt arbeid, like rettigheter, retten til selvbestemt abort, barnehageplasser osv. Tror jeg var rundt 10 – 12 år første gang jeg var med å markerte dagen. Dette var en stor dag – 8. marsfrokost først og så med de voksne for å gå i tog. Demonstrasjonen ble avsluttet med appell på torget, og festmøte etterpå. Gode minner!

Kosekake

Så stå på barrikadene jenter! Kvinnedagen er jo en stor og viktig dag! Uansett om dere markerer dagen eller ikke, er dette en dag hvor dere kan unne dere denne gode sjokoladekaken.

Sjokoladekake med glasur og strø, stekt i langpanne
Kosekake med strø

Dette er en av de kakene vi baker mest hjemme hos oss. Oppskriften fikk jeg for mange, mange år siden av min tante, og jeg har voktet vel over den. Skjebnens ironi, så har min onkel bursdag på kvinnedagen. Alltid fikk han et brød og en rose i bursdagsgave. Om han satte pris på det, vet jeg ikke. Men denne kaken har jeg bakt mye, til barnebusdager, til kakesalg, til loppemarked, filmkvelder og mye, mye mer. Meget enkel og veldig populær! Kaka fungerer kjempeflott så bygge med til f.eks prinsesseslott eller fotballbane, da tilsetter jeg litt mindre melk i kaka, så den blir litt fastere.

Porsjoner Total tid Vanskelighetsgrad
15 – 20 45 min Enkel

Ingredienser

3 Egg
4 ½ dl Sukker
7 dl Hvetemel
4 ts Vaniljesukker
4 ts Bakepulver
2 ss Kakao
250 g Smør (smeltet)
3 dl Melk

Sjokoladeglasur:

300 g Melis
3 ss Kakao
3 ts Vaniljesukker
6 ss Smør (smeltet)
6 ss Kaffe (Sterk)

Valgfritt:)

  Kakestrø
Sjokoladekake med glasur, lagd i langpanne
Kosekake

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225° C
Smør langpanna godt
Egg og sukker vispes til eggedosis
Mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao siktes sammen
Melk, smeltet smør og melblandingen røres inn i eggedosisen
– litt etter litt
Helles i smurt langpanne og stekes i 20-25 minutter
Mens kaka stekes lages sjokoladeglasuren:
– Ha alt det tørre i en bolle
– Smelt smør
– Tilsett smør og kaffe
– Rør til glasuren er fri for klumper
Sjokoladeglasuren smøres utover kaka mens den er varm    
– da blir glasuren blank og fin
Dryss eventuelt over kakestrø
Skjær i passende biter og server
Sjokoladekake med glasur og strø, stekt i langpanne
Kosekake ferdig spist!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s