Gratulerer med kvinnedagen!

I dag 8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Første gang jeg gikk i 8. marstog var på begynnelsen av 70-tallet. Kvinnedagen var en stor greie, da kvinnene stod på barrikadene for lik lønn for likt arbeid, like rettigheter, retten til selvbestemt abort, barnehageplasser osv. Tror jeg var rundt 10 – 12 år første gang jeg var med å markerte dagen. Dette var en stor dag – 8. marsfrokost først og så med de voksne for å gå i tog. Demonstrasjonen ble avsluttet med appell på torget, og festmøte etterpå. Gode minner!
Kosekake
Så stå på barrikadene jenter! Kvinnedagen er jo en stor og viktig dag! Uansett om dere markerer dagen eller ikke, er dette en dag hvor dere kan unne dere denne gode sjokoladekaken.

Dette er en av de kakene vi baker mest hjemme hos oss. Oppskriften fikk jeg for mange, mange år siden av min tante, og jeg har voktet vel over den. Skjebnens ironi, så har min onkel bursdag på kvinnedagen. Alltid fikk han et brød og en rose i bursdagsgave. Om han satte pris på det, vet jeg ikke. Men denne kaken har jeg bakt mye, til barnebusdager, til kakesalg, til loppemarked, filmkvelder og mye, mye mer. Meget enkel og veldig populær! Kaka fungerer kjempeflott så bygge med til f.eks prinsesseslott eller fotballbane, da tilsetter jeg litt mindre melk i kaka, så den blir litt fastere.
Porsjoner | Total tid | Vanskelighetsgrad |
15 – 20 | 45 min | Enkel |
Ingredienser
3 | Egg |
4 ½ dl | Sukker |
7 dl | Hvetemel |
4 ts | Vaniljesukker |
4 ts | Bakepulver |
2 ss | Kakao |
250 g | Smør (smeltet) |
3 dl | Melk |
Sjokoladeglasur:
300 g | Melis |
3 ss | Kakao |
3 ts | Vaniljesukker |
6 ss | Smør (smeltet) |
6 ss | Kaffe (Sterk) |
Valgfritt:)
Kakestrø |

Slik gjør du:
Sett ovnen på 225° C |
Smør langpanna godt |
Egg og sukker vispes til eggedosis |
Mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao siktes sammen |
Melk, smeltet smør og melblandingen røres inn i eggedosisen – litt etter litt |
Helles i smurt langpanne og stekes i 20-25 minutter |
Mens kaka stekes lages sjokoladeglasuren: – Ha alt det tørre i en bolle – Smelt smør – Tilsett smør og kaffe – Rør til glasuren er fri for klumper |
Sjokoladeglasuren smøres utover kaka mens den er varm – da blir glasuren blank og fin |
Dryss eventuelt over kakestrø |
Skjær i passende biter og server |
