Fra Svetlanas krok: Barndommsminner og reddiksalat

For meg er dette smaken fra barndommens sommerferier med bestemor – minner om bestemor, sommer og ferie. Det er så hyggelige minner. Et minne som står sterkt for meg er: Vi går i bestemors flotte hage og plukker dill, vårløk. Vi drar opp små fine røde reddiker rett fra jorden. Så går vi inn i et varmt drivhus, og leter etter de første agurkene. – Agurkbladene er store, det er vanskelig å finne de små agurkene som er godt gjemt blant stilker og gule blomster, men vi finner da noen. Bestemor tar hageslangen og skyller grønnsakene vi har samlet. Noen er alt for små til å brukes, og jeg får derfor lov til å spise dem med en gang!  De er deilige sammen med grønn løk! – Brennende og frisk smak i munnen, lukten av agurk, og gleden over en lang sommerferie: Flere uker med bestemor, sol, bading, turer, bøker! Vi rusler inn i huset. Bestemor kutter dill, vårløk, agurker og reddik. Hun tar også et kokt egg og kutter det opp i en bolle med salat og blander alt med tykk deilig rømme. Litt salt, og salaten er klar! Den smaker sommer!

Reddiksalat Ingredienser 15 Reddiker 1 Agurk 2 Hardkokt egg 2 bunter Dill 1 bunt Vårløk 3 ss Rømme 1 s Majones (valgfritt)
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
 2  15 Enkel

Ingredienser

15 Reddiker
1 Agurk
2 Hardkokt egg
2 bunter Dill
1 bunt Vårløk
3 ss Rømme
1 s Majones (valgfritt)

Slik gjør du:

Skyll grønsakene
Skrell eggene
Kutt reddiker, agurker og egg
Kutt løk og dill (masse dill)
Bland alt sammen med rømme
(gjerne seterrømme)
Rømmen kan blandes med litt majones
Smak med salt

Salaten må spises med en gang, da agurk og reddiker avgir mye saft.

Reddiksalat Ingredienser 15 Reddiker 1 Agurk 2 Hardkokt egg 2 bunter Dill 1 bunt Vårløk 3 ss Rømme 1 s Majones (valgfritt)

Tips! Server gjerne rundstykker eller horn til salaten!

Fra Svetlanas krok

Leave a comment