Min farmors rabarbragrøt

Da vi var på besøk hos min svoger og svigerinne her forleden dag fikk jeg med meg masse rabarbra hjem. Gjett om jeg ble glad! De har den beste rabarbraen i verden – en kjempestor rot med deilig rabarbra. Så da vi kom hjem ble det laget rabarbragrøt etter min farmors oppskrift. Og det var skikkelig godt! Rabarbragrøt må være noe av det beste jeg vet. I alle fall på denne tiden av året. Da jeg var lita elsket jeg å plukke rabarbra (eller «Bare Bra» som jeg kalte den) og dyppe den i en kopp med sukker. Om det var rabarbraen som smakte så godt eller om det var kaffekoppen med sukker som lokket er jeg mer usikker på. Det jeg derimot er sikker på er at begge mine bestemødre brukte å lage rabarbragrøt til dessert når jeg var på besøk i rabarbra sesongen. Det var noe av det beste jeg visste også den gangen, skikkelig godt: Da strødde jeg på masse sukker og helte melk over. NAM!

Rabarbragrøt Ingredienser: 400 g Rabarbra (ferdig renset) 7 ½ dl Vann 1 – 1 ½ dl Sukker 2 ss Potetmel ½ dl Kaldt vann
Dette er min farmors oppskrift på rabarbragrøt. Hva er vel bedre enn rabarbragrøt med melk og sukker
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   Enkel

Ingredienser

400 g Rabarbra (ferdig renset)
7 ½  dl Vann
1 – 1 ½ dl Sukker   
2 ss Potetmel 
½ dl Kaldt vann
Rabarbragrøt Ingredienser: 400 g	Rabarbra (ferdig renset) 7 ½ dl	Vann 1 – 1 ½ dl	Sukker   2 ss	Potetmel  ½ dl	Kaldt vann

Slik gjør du:

1 Del rabarbrastilkene i passe små biter
2 Ha vann, sukker og rabarbra i en kjele og
– la det koke til rabarbraen er mør
3 Rør ut potetmel i litt kaldt vann, og
– Helles i grøten under omrøring
– Kok opp og trekk kjelen til side
– Avkjøl grøten
4 Server med melk eller fløte.
Rabarbragrøt Ingredienser: 400 g	Rabarbra (ferdig renset) 7 ½ dl	Vann 1 – 1 ½ dl	Sukker   2 ss	Potetmel  ½ dl	Kaldt vann

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s