Da vi var på besøk hos min svoger og svigerinne her forleden dag fikk jeg med meg masse rabarbra hjem. Gjett om jeg ble glad! De har den beste rabarbraen i verden – en kjempestor rot med deilig rabarbra. Så da vi kom hjem ble det laget rabarbragrøt etter min farmors oppskrift. Og det var skikkelig godt! Rabarbragrøt må være noe av det beste jeg vet. I alle fall på denne tiden av året. Da jeg var lita elsket jeg å plukke rabarbra (eller «Bare Bra» som jeg kalte den) og dyppe den i en kopp med sukker. Om det var rabarbraen som smakte så godt eller om det var kaffekoppen med sukker som lokket er jeg mer usikker på. Det jeg derimot er sikker på er at begge mine bestemødre brukte å lage rabarbragrøt til dessert når jeg var på besøk i rabarbra sesongen. Det var noe av det beste jeg visste også den gangen, skikkelig godt: Da strødde jeg på masse sukker og helte melk over. NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Enkel |
Ingredienser
400 g | Rabarbra (ferdig renset) |
7 ½ dl | Vann |
1 – 1 ½ dl | Sukker |
2 ss | Potetmel |
½ dl | Kaldt vann |

Slik gjør du:
1 Del rabarbrastilkene i passe små biter |
2 Ha vann, sukker og rabarbra i en kjele og – la det koke til rabarbraen er mør |
3 Rør ut potetmel i litt kaldt vann, og – Helles i grøten under omrøring – Kok opp og trekk kjelen til side – Avkjøl grøten |
4 Server med melk eller fløte. |
