I dag har jeg bakt grovere frokostrundstykker. Vi får helgebesøk på sommerhuset, og det er alltid hyggelig med besøk. Spesielt når vi får besøk av gode venner. Så jeg tenkte at det var godt med rundstykker til frokost. Siden sola tittet frem i igjen i dag, ruslet jeg en tur ned til båthuset og naustene etter at jeg hadde satt deigen til frokostrundstykkene. Så mens deigen hevet, hadde jeg en flott tur i fred og ro. Ja, nå begynner det å bli litt vel mye fred og ro for min del. Ja, ikke misforstå meg – fred og ro er flott det, men alt til sin tid! Så, nå blir det godt med litt besøk av gode venner i helga og en tur tilbake til byen på søndagskveld eller mandags morgen.
For å hoppe rett til oppskriften på de grovere frokostrundstykkene, TRYKK HER.


Grovere frokost rundstykker

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 10 | 120 min | Enkelt |
Ingredienser:
| 450 g | Hvetemel |
| 200 g | Sammalt hvete (fin) |
| 50 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 ts | Sukker |
| 1 ts | Salt |
| 2 dl | Vann |
| 2 dl | Melk |
| Egg, Havregryn |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret, og – Ha i melken og vannet – Varm til ca 37 grader |
| 2 Rør gjæra ut i den lunkne melka |
| 3 Tilsett de de tørre ingrediensene , og – Elt i 4-6 minutter |
| 4 Settes til heving (ca. 45 min.) |
| 5 Ha deigen på et lett melet bakebord |
|
6 Form
rundstykkene – Kjevle deigen i et rektangel – Del det i to, på langs – Pensle sidene med vann – Brett den ene siden av deigen inn mot midten – Brett den andre siden over |

| 7 Sett ovnen på 200 grader |
| 8 La rundstykkene etterheve i ca 25 min. |
|
9
Pensle med egg, og – dryss over med havregryn |
| 10 Stekes på 200 grader 12-15 minutter |
| 11 Avkjøl |

