Utfordringen 2019: Mørk sjokoladekake fra Baker Brun

Siden datteren hadde med seg vennegjengen til sommerhuset vårt i pinsen nyttet jeg sjansen til å bake en kake som jeg lenge hadde hatt lyst til å bake: Mørk sjokoladekake etter oppskrift Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“, side 87.  Tenkte at siden jeg hadde fylt fryseren med grovere horn, lubne horn og franske boller , passet det vel godt å toppe det med en saftig sjokoladekake. På bildet i kokeboka er kaka skikkelig lekker og jeg gledet meg både til å bake kaka og til at jentene skulle få smake den. Ja da, jeg bakte kaken torsdag i forrige uke, så jeg vet at jeg publiserer innlegget litt vel sent. Men sånn må det bare bli denne gangen – Jeg glemte nemlig å ta ut bildene fra fotoapparatet før jeg dro, og jentene ankom sommerhuset. Men nå er jeg tilbake, med full tilgang på bildene.

Mørk sjokoladekake etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser: 7 dl 	Sukker 3	Egg 300 g 	Smør (smeltet) 3 dl	Vann  1 bx 	Lettrømme 6 ss 	Kakaopulver 6 dl	Hvetemel 1 ts	Bakepulver

Mørk sjokoladekake etter oppskrift fra Baker Brun:

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 1 time   Enkel

Ingredienser:

7 dl Sukker
3 Egg
300 g Smør (smeltet)
3 dl Vann
1 bx Lettrømme
6 ss Kakaopulver
6 dl Hvetemel
1 ts Bakepulver

Fyll & Pynt

200 g Smør (romtemperert)
10 dl Melis
6 ss Kakaopulver
6 ss Kaffe

Slik gjør du:

1 Sett Stekeovnen på 180 grader
– Ha bakepapir i bunnen av ei rund form, og
– Smør forma godt (24 cm)
2 Smelt smøret
3 Pisk egg og sukker til eggedosis
4 Stek kaken i ca. 40 min.
5 Avkjøl kaken helt
6 Lag sjokoladefyllet:
– Rør smør og melis hvit og luftig
– Tilsett kakaopulver og kaffe, og
– Rør godt
7 Monter kaken:
– Del kaken i 2 (3) deler
– Dynk med melk
– Legg bunnen på et kakefat
– Smør over smørkrem
– Legg på neste lag
– Smør over smørkrem
– Legg på toppen og
– Dekorer med sjokoladekrem
– Pynt etter eget ønske

Kaka jeg bakte ble skikkelig høy og flott. Jeg brukte ei form med 24 cm i diameter, som anbefalt. I steden for å dele kaka i to, slik som Baker Brun har gjort delte jeg den i tre, og hadde masse smørkrem mellom lagene. Selv om den kaka jeg bakte ikke ble så mørk som den på bildet til Baker Brun, ble den skikkelig saftig og god. Tilbakemeldingen fra jentene var at kaka var utrolig god og at den godt kan anbefales. Så takk Baker Brun for nok en fantastisk oppskrift!

Mørk sjokoladekake etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser: 7 dl 	Sukker 3	Egg 300 g 	Smør (smeltet) 3 dl	Vann  1 bx 	Lettrømme 6 ss 	Kakaopulver 6 dl	Hvetemel 1 ts	Bakepulver
Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst".

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s