Dette er en utrolig god kake. Den består av tre lag med marengs- og peanøttbunn. I mellom bunnene er det en sjokoladekrem, og kaka er toppet med en saltkaramell med peanøtter – kan det egentlig bli så mye bedre?

Ingredienser:
| 6 | Eggehviter |
| 4 dråper | Sitron |
| 2 dl | Sukker |
| 1½ ss | Maisenna |
| 1½ ss | Vaniljesukker |
| 100 g | Mandeler |
| 100 g | Peanøtter |
Fyll – Sjokoladekrem
| 1 dl | Melk |
| 1 pl | Kokesjokolade |
| 3 dl | Fløte |
Topping – Saltkaramell med peanøtter
| 150 g | Sukker |
| 40 g | Vann |
| 2 dl | Kremfløte |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| Salt |
Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 170 grader, og – Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir |
| 2 Mal mandler og peanøtter |
| 3 Pisk eggehviter, sukker og sitrondråper til stiv marengs |
| 4 Bland maisenna og vaniljesukker, og – Vend det inn i marengsen – Sammen med mandler og peanøtter |
| 5 Fordel blandingen i langpannen |
| 6 Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter |
| 7 Avkjøles |
| 8 Lag sjokoladekremen: – Smelt sjokoladen i melk – Avkjøl helt (la det gjerne stå kaldt natten over) – Tilsett fløten – Pisk opp |
Lag den saltekaramellen med peanøtter:
| 1 Ha sukker og vann i en kasserolle, og – Bland det sammen |
| 2 Kok opp på middels varme, – Rør hele tiden til alt sukkeret er oppløst – Slutt å røre, men – Fortsett å koke til den har fått en nokså mørk karamellfarge (Jo mørkere i farge jo bitrere karamell) |
| 3 kok opp kremfløten, og – Tilsett den til karamellen i to omganger – Rør godt mellom hver gang (NB! Det bobler ganske mye) |
| 4 Når du har en jevn saus, lar du den koke noen min. (så den blir litt tykkere ) |
| 5 Tilsett vaniljesukker, peanøtter, og – Eventuelt litt maldonsalt |
| 6 Rør godt og avkjøl helt. |
Montering:
| 1 Del kakebunnen i tre like store biter |
| 2 Legg en del på et kakefat og – Bre halvparten av sjokoladekremen over |
| 3 Legg over neste del (kakebunn) – Bre resten av sjokoladekremen over |
| 4 Legg på den siste kakebunnen, og – Bre over karamellsausen med peanøttene |

