Heidi er hjemme igjen og lager bakt søtpotet med fetaostkrem, spinat og ristede pinjekjerner

Nå er jeg endelig kommet hjem fra Spania. Ja, ikke akkurat nå da, men på tirsdag kom jeg hjem. Selv om jeg har hatt en flott tur, var det godt å komme hjem igjen. Deilig å se igjen mann og barn, og ikke minst sove i sin egen seng. Rart, men sant.

For å hoppe rett til oppskriften på Bakt søtpotet med fetaostkrem, spinat og pinjekjerner, TRYKK HER

Hasta la vista Torrevieja!

Det var også skikkelig godt å komme hjem til kjøkkenet mitt igjen. Det er så godt å lage mat igjen, selv om jeg lurte meg til det noen ganger i Spania også. Men for det meste ble det mye spising ute på restauranter- Sånn er det vel med ferier? Det er jo ikke til å komme fra at det ble (alt for) mye god mat på hyggelig spisesteder i de ti dagene jeg var i Spania.

Bakt søtpotet med fetaostkrem, spinat og pinjekjerner

Det første jeg gjorde da jeg kom hjem til kjøkkenet mitt, var å bake Rustikk loff etter oppskrift fra Baker Brun, Det neste, var å lage søtpotet til middag. (Se oppskriften under bildet, eller trykk her).

Bakt søtpotet med fetaostkrem, spinat og pinjekjerner er en skikkelig digg! Og hva er det ikke å like? – Bakt søtpotet, toppet med rødløk og spinat, fetaostkrem og ristede pinjekjerner. NAM!

Bakt søtpotet med Spinat, pinjekjerner og fetaost krem Ingredienser 4 Søtpoteter (eller to store) 1 Rødløk 1 ss Olje (raps) 200 g Baby spinat (fersk) 30 g Pinjekjerner 250 g Cottage Cheese 100 g Fetaost Salt, pepper Pepper
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 60 min Enkel

Ingredienser:

4 Søtpoteter (eller to store)
1 Rødløk
1 ss Olje (raps)
200 g Baby spinat (fersk)
30 g Pinjekjerner
250 g Cottage Cheese
100 g Fetaost
  Salt, pepper
  Pepper
Bakt søtpotet med Spinat, pinjekjerner og fetaost krem Ingredienser 4 Søtpoteter (eller to store) 1 Rødløk 1 ss Olje (raps) 200 g Baby spinat (fersk) 30 g Pinjekjerner 250 g Cottage Cheese 100 g Fetaost Salt, pepper Pepper

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 grader
2.  Vask søtpotetene, og
– Stikk hull i den med en gaffel
– Ha dem i en ildfast form, og
– Sett dem i stekeovnen
– Stek i ca. 60 min., eller
til potetene er blitt myk hele veien igjennom
NB! Størrelsen på potetene bestemmer hvor lenge de må steke
3. Lag feteostkremen:
– Bland sammen cottagecheese, og
– Smuldret Fetaosten
– Bland sammen
4. Rist Pinjekjernene på en tørr panne
5. Lag spinattoppingen:
– Skjær rødløken i skiver, og
– Stek løken til den blir myk
– Tilsett spinaten, og
– Stek til den har sunket sammen
– Smak til med salt og pepper
6 Skjær av toppen på poteten,
– Legg på spinattopping, og
– Fetaostkremen
– Strø over de ristede pinjekjernene
Bakt søtpotet med Spinat, pinjekjerner og fetaost krem Ingredienser 4 Søtpoteter (eller to store) 1 Rødløk 1 ss Olje (raps) 200 g Baby spinat (fersk) 30 g Pinjekjerner 250 g Cottage Cheese 100 g Fetaost Salt, pepper Pepper

Tips! Du kan eventuelt tilsette 1 ss olivenolje, og 1 ts chilipulver i fetaostkremen hvis du ønsker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s