Starten av hyttesesongen og Kjøttfrimandag med enkel pasta

Selv om der var ufattelig vemodig å avslutte sommersesongen på sommerhuset forrige helg, var det deilig å åpne opp for vintersesongen på hytta. For å være helt ærlig, da vi dro opp, på fredagsettermiddag, hadde jeg ikke særlig lyst til å åpne opp hytta for høsten og vinteren. Jeg hadde mer lyst til å tviholde litt lengre på illusjonen om sommer. Tror ikke jeg var mentalt klar for høst og vinter enda. Det endret seg veldig fort da vi kom frem på hytta, fikk pakket ut og tent opp. Av en eller annen grunn gikk jeg da direkte over til høstmodus. Allerede før jeg sank ned foran peisen, med en kopp kaffe, litt brus og ei bok, var jeg helt i høst- og hyttemodus.

For å hoppe rett til oppskriften på enkel pasta med tomatsaus, purre, paprika og ost, TRYKK HER

Storulvån, Jämtland, Sverige 20190922

Det er kanskje ikke så rart at høstfølelsen slo til, for fjellet er full av vakre høstfarger. «Ut på tur, aldri sur,» sa Odd, foreslo en liten høsttur, for virkelig å føle høsten på kroppen.

Storulvån, Jämtland, Sverige 20190922
Storulvån, Jämtland, Sverige 20190922
Nydelig utsikt mot Ensjöen

Det var skikkelig oppfriskende og deilig. Nydelig natur, vakre farger, og når jeg trakk pusten kjente jeg at lungene ble fylt opp med deilig, frisk fjellluft. – Jeg tror det var akkurat det jeg hadde behov for. Så: VELKOMMEN HØST! Nå er jeg skikkelig mentalt forbedret på den, og jeg tror faktisk høsten er en av de beste årstidene vi har!

Lufta jeg pustet var like kald og klar som fjellbekken

Enkel pasta med tomatsaus, purre, paprika og ost

Spagetti med tomatsaus, paprika, purre og ost Ingredienser: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri ¼ Purre 2 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 6 Tomat (flodde) 3 dl Grønsakskraft (buljong) ¼ Purreløk ½ Paprika 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver ¼ ts Sukker 100 g Hvitost (revet) 300-400 g Spagetti Salt, pepper Basilikum (hakket)

Spagetti kan man variere i det uendelige. Her er en versjon med tomatsaus og ost.

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
3-4 30 min. Enkel

Ingredienser:

1 ss Olje
1 ss Smør
½ Løk (liten)
1 Gulrot (liten)
1 stilk Stangselleri
¼ Purre
2 fedd Hvitløk
¼ Chili (rød, uten frø)
6 Tomat (flodde)
3 dl Grønsakskraft (buljong)
¼ Purreløk
½ Paprika
1 ss Persille (hakket)
1 ts Paprikapulver
¼ ts Sukker
100 g Hvitost (revet)
300-400 g Spagetti
  Salt, pepper
  Basilikum (hakket)

Slik gjør du:

1 Hakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre
2 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne,
Tilsett løken, dryss over litt salt og stek til løken er myk
3 Tilsett gulrot og selleri
– Fortsett stekingen i ca 1-2 min.
(middels varme)
4 Tilsett hvitløk, chili, paprika og purre
5 Flå tomatene,
– Hakk dem, og
– Tilsettes grønnsakene sammen med sukker og kraft
6 Tilsett paprika og purre, og
– La sausen småkoke videre
Til væsken er kokt ut
7 Kok vann (saltet), og
– Kok spagettien som du liker den
8 Når væsken er kokt ut    Rør inn 2 ss pastavann, og Tilsett 100 g revet ost
9 Smak til med salt, pepper paprikapulver
10 Bland sammen pasta, ost og saus      
– Toppes med basilikum
11 Serveres rykende varm,
– Gjerne med Baguette til
Spagetti med tomatsaus, paprika, purre og ost Ingredienser: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri ¼ Purre 2 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 6 Tomat (flodde) 3 dl Grønsakskraft (buljong) ¼ Purreløk ½ Paprika 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver ¼ ts Sukker 100 g Hvitost (revet) 300-400 g Spagetti Salt, pepper Basilikum (hakket)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s