Supergrovt til matpakken eller til burger

Disse Supergrove burgerbrød, passer ikke bare til å putte burgere i men, de er også veldig gode i matpakken, med godt pålegg, salat, grønnsaker mm. Enkle å lage, og holder seg godt i fryseren.

Supergrove burgerbrød Ingredienser: 5 dl Melk 1 pk Gjær ½ dl Olje (nøytral) 1 ts Salt 2 ts Sukker ½ dl Havrekli ½ dl Hvetekli (kruska) 8 dl Grovbakstmel Ca. 5 dl Hvetemel
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
20 stk 90 min. Enkel/middels

Ingredienser:

5 dl Melk
1 pk Gjær
½ dl Olje (nøytral)
1 ts Salt
2 ts Sukker
½ dl Havrekli
½ dl Hvetekli (kruska)
8 dl Grovbakstmel
Ca. 5 dl Hvetemel

Slik gjør du:

1 Varm melken til den er fingervarm, og
– Ha den i en bakstebolle
2 Løs opp gjæren i melken
3 Tilsett olje, salt, sukker, havrekli, hvetekli og grovbakstmel
– Arbeid deigen smidig, og
– Tilsett så mye hvetemel at deigen slipper bollekanten
– Dryss litt mel over,
– Dekk bollen med plast, og
– La den heve i 45-60 min.
4 Hell deigen ut på et bord, og
– Kna inn resten av hvetemelet,
– Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk,
– Stikk ut sirkler på ca. 10 cm
5 Legg sirklene på bakepapirkledd stekeplate,
– Dekk over, og
– Etterhev i ca. 30 min.
6 Sett ovnen på 225 grader
7 Stek burgerbrødene i 8-10 min.
8 Avkjøles på rist

Tips! Disse burgerbrødene er flotte å ha i fryseren. Del dem, frys dem, ta dem opp, ha på noe godt (for eksempel majo, ost, sk, legg den i matpakken – så er den klar til å spises til lunsj.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s