Utfordringen 2019: Pizzabunner og (bekymret) statusrapport

Da jeg startet opp bloggen min, fikk jeg en utfordring om å tilberede alle oppskriftene i en av mine kokebøker i løpet av … ? Strengt tatt var det vel et år som ble sagt, men full av pågangsmot tok jeg utfordringen. Jeg bestemte for meg Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbaks. Det virket som overkommelig, og akkurat passe, for det første året som blogger. Så jeg skrev til Baker Brun, og fikk tillatelse til å publisere oppskrifter etterhvert som jeg bakte meg i gjennom. Etter hvert ble det vel til at utfordringen ble for 2019: Alle oppskriftene i løpet av året!

For å hoppe rett til oppskriften på baker Bruns Pizzabunn , trykk HER

Jeg trodde som sagt at jeg hadde allverdens tid på meg. I forrige uke så jeg at det begynner å bli litt knapt med tid og la inn et litt høyere gir! Nå har jeg kost meg med – etter nøye opptelling – å bake 35 av oppskriftene til Baker Brun. Det har flotte oppskrifter, og resultatene har jeg stort sett vært skikkelig fornøyde med.

Ved enda nøyere opptelling er det, så vidt jeg kan se, 51 oppskrifter i boka. Det store spørsmålet er: Vil jeg kunne rekke å bake de resterende 16 oppskriftene på den lille tiden som er igjen av utfordringen? Det er bare 49 dager igjen av 2019. HJELP! Det er jo litt få dager, for på de 49 dagene, skal jeg jo også gjøre andre ting, som blant annet å bake ti jul, lese, lage middager, bake brød, ha julebord, gå på julebord, og reise til Spania, og mye, mye, mye annet!!!!!!! Det betyr at jeg må bake en av oppskriftene til Baker Brun, hver tredje dag!!!!!!

Er det virkelig realistisk å klare dette, eller må jeg rett og slett kaste inn håndkleet, og se meg slått ? Ikke vet jeg, – vi får se hvordan dette går! Men i går bakte jeg iallefall oppskrift nummer 36: Pizzabunner

Baker Bruns Pizzabunn

I går hadde vi Pizzabunner etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 90). Det er pizza på en litt annen måte enn det vi vanligvis er vant til. For etter denne oppskriften steker du bunnene, og så topper alle de med de liker best. Det ble veldig godt, og en meget hyggelige måte å spise middag på.

Pizzabunner etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser: Bunner: 4 dl	Hvetemel 1 ½ dl	Vann ½ pk	Tørrgjær 1 ts	Salt 3 ss	Olivenolje  Tomatsaus: 3	Sjalottløk (finhakket) 3 fedd	Hvitløk (finhakket) 2 ss	Olje (oliven) 2 bx	Tomater (hermetiske) 1 dl	Vann 2 ss	Oregano (hakket, frisk) ½ ts	Sukker 1 ts	Salt
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
3-4 personer 1 time Enkelt

Ingredienser:

Bunner:

4 dl Hvetemel
1 ½ dl Vann
½ pk Tørrgjær
1 ts Salt
3 ss Olivenolje

Tomatsaus:

3 Sjalottløk (finhakket)
3 fedd Hvitløk (finhakket)
2 ss Olje (oliven)
2 bx Tomater (hermetiske)
1 dl Vann
2 ss Oregano (hakket, frisk)
½ ts Sukker
1 ts Salt
Pizzabunner etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser: Bunner: 4 dl	Hvetemel 1 ½ dl	Vann ½ pk	Tørrgjær 1 ts	Salt 3 ss	Olivenolje  Tomatsaus: 3	Sjalottløk (finhakket) 3 fedd	Hvitløk (finhakket) 2 ss	Olje (oliven) 2 bx	Tomater (hermetiske) 1 dl	Vann 2 ss	Oregano (hakket, frisk) ½ ts	Sukker 1 ts	Salt

Slik gjør du:

1 Lag deigen til bunnene:
– Bland sammen ingrediensene, til en jevn deig
– La deigen heve i ca 1 timer
Til dobbel størrelse
2 Lag tomatsausen:
– Hakk løk og hvitløk
– Varm oljen i en kasserolle (middels varme)
– Tilsett løk og hvitløk
– Strø over saltet
– La det surre til løken er blitt myk og blank
– Tilsett tomat, vann, sukker og oregano, og
– La det putre til den har fått en «kremet» konsistens,
Ca. 1 time (til den har kokt inn til ca ½-mengde)
– Smak til med salt (og sukker)
3 Sett stekoven på 250 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
4 Kjevle ut deigen,
– Skjær ut 4 – 6 små runde pizzabunner, og
– Legg dem på stekeplatene, og
– La dem etterheve i 10-15 min.
5 Stekes i 3-4 min.
6 Servering:
– Sett frem pizzatoppinger, slik som for eksempel:
Tomatsaus, pesto, mozzarella, parmesan, skinke, salat, tomater mm, og
– La alle toppe pizzaen med det de liker best
Pizzabunner etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser: Bunner: 4 dl	Hvetemel 1 ½ dl	Vann ½ pk	Tørrgjær 1 ts	Salt 3 ss	Olivenolje  Tomatsaus: 3	Sjalottløk (finhakket) 3 fedd	Hvitløk (finhakket) 2 ss	Olje (oliven) 2 bx	Tomater (hermetiske) 1 dl	Vann 2 ss	Oregano (hakket, frisk) ½ ts	Sukker 1 ts	Salt

Dette er de 35 oppskriften, jeg har bakt meg igjennom så langt:

Fletteloff, Side 34-35

Fastelavnsboller, side 52-53

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s