Dette min mormors oppskrift på Kokosruter. Den bakes i liten langpanne, toppes med kokos, og skjæres i biter eller ruter – ergo navnet kokosruter.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake (18 ruter) | 40 min. | Enkel |

Ingredienser:
Bunn:
| 100 g | Smør |
| 2 | Eggeplommer |
| 1 | Egg |
| 1½ dl | Sukker |
| 2 dl | Hvetemel |
| 1 ts | Bakepulver |
Kokostopping:
| 2 | Eggehviter |
| 1 dl | Sukker |
| 2 dl | Kokosmasse |

Slik gjør du:
| 1 Sett oven på 175 grader – Smør en langform (20X30 cm), og Legg bakepapir i bunnen hvis du ikke bruker en form med løs bunn |
| 2 Smelt smøret, og – Avkjøl det |
| 3 Visp sukker, egg og -plommer til eggedosis |
| 4 Tilsett smør og mel og bakepulver (bland bakepulveret i melet) |
| 5 Hell røra i formen, og Stek bunnen i 12 min. |
| 6 Lag toppingen, mens kakebunnen steker: – Pisk eggehvitene stive, – Bland egg og sukker, og – Bland det inn i den stive eggehviten |
| 7 Bre massen utover bunnen, og – Stek i ytterligere 10-12 min. Til kaken har fått en gylden farge |
| 8 La kaken avkjøles i formen |
| 9 Skjær i ruter (ca. 18 ruter -3 x 6 ruter) |

Tips! Oppbevar eventuelle rester kjølig i tett boks – da holder de seg, eller bare legg dem i fryseren
