Utfordringen 2019: Julebrød

I dag drar jeg på en liten førjulsferie til Spania. Og jeg gleder meg masse ! Men før jeg dro har jeg laget noen retter og klargjort noen noen innlegg for publisering på bloggen, så den ikke skal være helt tom mens jeg er borte. Det ville jo ha vær trist! Hvis bloggen hadde vært tom noen dager, hadde dere helt sikkert savnet meg! – Håper jeg i alle fall – Så i går, mens jeg pakket og ordnet – koste jeg meg skikkelig med blant annet å bake julebrød etter oppskrift fra Baker Brun ((2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 104). De ble kanskje litt godt stekt, men det er mye bedre enn for lite stekt. Siden vi reiser i dag, delt jeg dem i to, og la fem halvdeler i fryseren til vi kommer hjem. Du lurer sikkert på hva jeg gjorde med den sjette halvdelen – Den hadde vi til ettermiddagskaffen, med Misværost på – Er det egentlig noe som er bedre?

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Baker Bruns julebrød, trykk HER

Julebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" Julebrød Ingredienser: 250 g Smør (mykt) 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 125 g Sukker ½ ts Salt 2 ts Kardemomme 250 g Rosiner 2 pk Sukat 1 Egg (sammenvispet)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
3 brød 3 timer Enkelt

Ingredienser:

250 g Smør (mykt)
6 dl Melk
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
125 g Sukker
½ ts Salt
2 ts Kardemomme
250 g Rosiner
2 pk Sukat
1 Egg (sammenvispet)
Julebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" Julebrød Ingredienser: 250 g Smør (mykt) 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 125 g Sukker ½ ts Salt 2 ts Kardemomme 250 g Rosiner 2 pk Sukat 1 Egg (sammenvispet)

Slik gjør du:

1 Varm melken til 37 grader
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Bland sammen mel, sukker, salt, og kardemomme
– Tilsett melkeblandingen
– Bland godt
– Elt deretter mykt smør inn i deigen
– Elt inn rosiner og sukat til slutt  
3. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 60-75 min.
(til dobbel størrelse)
4 Sett ovnen på 180 grader
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
Del den i 3
– Lag 3 brød
– Legg dem på stekeplata
5 Dekkes over med bakeklede, og
– Etterheves i ca. 30 min.
6 Pensles med sammenvispet egg, og
– Stekes nederst i ovnen i ca. 40 min.
Julebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" Julebrød Ingredienser: 250 g Smør (mykt) 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 125 g Sukker ½ ts Salt 2 ts Kardemomme 250 g Rosiner 2 pk Sukat 1 Egg (sammenvispet)

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Dette er de Baker Brun oppskriftene, jeg har bakt meg igjennom så langt – Trykk på lenken, så kommer du til oppskriften:

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s