Frokostfavoritt – Hjerterundstykker

Disse søte rundstykkene er hyggelig å sette frem på et frokost- eller lunsjbord.

Hjerterundstykker Ingredienser: 25 g Gjær 2 ½ dl Melk 50 g Smør (smeltet) 1 ts Salt 1 ss Sirup 1 dl Havregryn Ca. 6 dl Hvetemel
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 stk2 timerLett

Ingredienser:

25 gGjær
2 ½ dlMelk
50 gSmør (smeltet)
1 tsSalt
1 ssSirup
1 dlHavregryn
Ca. 6 dlHvetemel

Slik gjør du:

1 Varm melk og gjær til 37 grader, og
– Smuldre i gjæren, og
– Rør til den er oppløst
2 Tilsett resten av væsken, salt, sirup og havregryn
3 Arbeid inn så mye hvetemel at deigen slipper bollenkanten
4 Dekk til bollen, og
– Sett den til heving ca 45 min. Til dobbel størrelse
5 Sett ovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
6 Ta deigen opp på lettmelet bakebord, og
– Elt den glatt (med resten av melet)
– Kjevle deigen til en 1 cm tykk leiv, og
– Stikk ut hjerter med kakeform.
– Legg hjertene på stekeplatene,
– Dekk til og etterhev i ca. 30 min

7 Pensles med melk, og strøs med valmuefrø
– Stekes midt ovnen ca. 10-12 min.
(225 grader)
8 Avkjøles på rist
Hjerterundstykker Ingredienser: 25 g Gjær 2 ½ dl Melk 50 g Smør (smeltet) 1 ts Salt 1 ss Sirup 1 dl Havregryn Ca. 6 dl Hvetemel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s