Frokostfavoritt – Hjerterundstykker

Disse søte rundstykkene er hyggelig å sette frem på et frokost- eller lunsjbord.

Hjerterundstykker Ingredienser: 25 g Gjær 2 ½ dl Melk 50 g Smør (smeltet) 1 ts Salt 1 ss Sirup 1 dl Havregryn Ca. 6 dl Hvetemel
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 stk2 timerLett

Ingredienser:

25 gGjær
2 ½ dlMelk
50 gSmør (smeltet)
1 tsSalt
1 ssSirup
1 dlHavregryn
Ca. 6 dlHvetemel

Slik gjør du:

1 Varm melk og gjær til 37 grader, og
– Smuldre i gjæren, og
– Rør til den er oppløst
2 Tilsett resten av væsken, salt, sirup og havregryn
3 Arbeid inn så mye hvetemel at deigen slipper bollenkanten
4 Dekk til bollen, og
– Sett den til heving ca 45 min. Til dobbel størrelse
5 Sett ovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
6 Ta deigen opp på lettmelet bakebord, og
– Elt den glatt (med resten av melet)
– Kjevle deigen til en 1 cm tykk leiv, og
– Stikk ut hjerter med kakeform.
– Legg hjertene på stekeplatene,
– Dekk til og etterhev i ca. 30 min

7 Pensles med melk, og strøs med valmuefrø
– Stekes midt ovnen ca. 10-12 min.
(225 grader)
8 Avkjøles på rist
Hjerterundstykker Ingredienser: 25 g Gjær 2 ½ dl Melk 50 g Smør (smeltet) 1 ts Salt 1 ss Sirup 1 dl Havregryn Ca. 6 dl Hvetemel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s