Ost- og skinkepai er utrolig godt. Flott til lunsj eller middag for den saks skyld, når vi får venner på besøk. Hvis du serverer den med brød, salat og aioli blir det et flott måltid. Paien er også flott til matpakken. Den kan skjæres i stykker, eller hvorfor ikke lage den i i porsjonsformer. En skikkelig matpakkefavoritt!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 60-90 min. | Middels |
Ingredienser:
Bunn:
| 3 dl | Hvetemel |
| 100 g | Smør |
| 2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
| 4 | Egg |
| 3 dl | Melk |
| 1 ts | Salt |
| 1 krm | Pepper |
| 150- 200 g | Skinke |
| 100 g | Hvitost (revet) |
| 1 | Mozzarella (i biter) |
| 2 ss | Parmesan |

Slik gjør du:
| 1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min.10 minutter (gjerne lengre) |
| 2 Forbered fyllet: – Rasp osten – Riv parmesan – Hell vannet av mozzarellaen, og – Skjær/riv den i biter – Skjær skinken i biter – Visp sammen egg, melk, salt og pepper |
| 3 Sett ovnen på 200 grader |
| 4 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel |

| 4A Forstek bunen (hvis du vil) – Stek i ca. 10-15 minutter (200 grader) |
| 5 Legg Skinke i paibunnen – Legg i den revne osten og Mozarellaen – Strø over parmesan – Hell over egg- og melkeblandingen |
| 6 Sett paien umiddelbart i ovnen – Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og egget har stivnet |
| 7 Servers varm eller lunken |

Godt som tilbehør til ost- og skinke pai:








