Lunsjfavoritt – Ost- og skinkepai

Ost- og skinkepai er utrolig godt. Flott til lunsj eller middag for den saks skyld, når vi får venner på besøk. Hvis du serverer den med brød, salat og aioli blir det et flott måltid. Paien er også flott til matpakken. Den kan skjæres i stykker, eller hvorfor ikke lage den i i porsjonsformer. En skikkelig matpakkefavoritt!

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 60-90 min.Middels

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
150- 200 gSkinke
100 g   Hvitost (revet)
1Mozzarella (i biter)
2 ssParmesan
Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap
min.10 minutter (gjerne lengre)
2 Forbered fyllet:
– Rasp osten
– Riv parmesan
– Hell vannet av mozzarellaen, og
– Skjær/riv den i biter
– Skjær skinken i biter
– Visp sammen egg, melk, salt og pepper
3 Sett ovnen på 200 grader
4 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel
Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan

4A Forstek bunen (hvis du vil)
–  Stek i ca. 10-15 minutter (200 grader)
5 Legg Skinke i paibunnen
– Legg i den revne osten og Mozarellaen
– Strø over parmesan
–  Hell over egg- og melkeblandingen

6 Sett paien umiddelbart i ovnen
– Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen),  
eller til paien er gylden og egget har stivnet
7 Servers varm eller lunken
Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan

Godt som tilbehør til ost- og skinke pai:

Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s