Dagens middag – Tikka Masala

«Kylling Tikka Masala» er veldig god. Denne versjonen er mild i smaken, og jeg har enda ikke møtt noen som ikke synes at denne er utrolig god. Jeg kaller den «Kylling Tikka Masala», og skriver kylling i oppskriften, men jeg brukte faktisk kalkunbryst. Jeg la brystene i marinaden kvelden før. Nå er det ikke sikkert at det er nødvendig å la dem ligge så lenge, en fire, fem timer bør holde. Men marinaden både smaksetter og mørner kjøttet, så det bør nok få ligge litt i marinaden. Som tilbehør anbefaler jeg Naanbrød og Gul ris.

Hvis du heller ønsker oppskriften på en Tikka Masala uten kjøtt, TRYKK HER

Kylling Tikka Masala Ingredienser: Ca. 750 g Kyllingfilet (i terninger) ½ Lime (saft) Kylling Tikka Masala Marinade (Tikka): 1½ dl Yoghurt 2-3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 ts Koriander (malt) ½ ts Salt 4 ss Lime (saft) Sausen (Masala) 3 ss Olje (nøytral) 2 Løk (skivet) 3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk (pressede) 6 Kardemommekapsler (grønne) 2 ts Garam masala 2 ts Koriander (malt) 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 dl Fløte (eller halvparten melk) 2 ss Tomatpuré 4 ss Vann ½ ts Sukker ½ ts Salt

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 60 min Enkel/middels

Ingredienser:

Ca. 750 g Kyllingfilet (i terninger)
½ Lime (saft)

Marinade (Tikka):

1½ dl Yoghurt
2-3 cm Ingefær (revet)
2 fedd Hvitløk
1 ts Paprikapulver
Bittelitt Kajennepepper
3 ts Koriander (malt)
½ ts Salt
4 ss Lime (saft)

Sausen (Masala)

3 ss Olje (nøytral)
2 Løk (skivet)
3 cm Ingefær (revet)
2 fedd Hvitløk (pressede)
6 Kardemommekapsler (grønne)
2 ts Garam masala
2 ts Koriander (malt)
1 ts Paprikapulver
Bittelitt Kajennepepper
3 dl Fløte (eller halvparten melk)
2 ss Tomatpuré
4 ss Vann
½ ts Sukker
½ ts Salt
Kylling Tikka Masala Ingredienser: Ca. 750 g Kyllingfilet (i terninger) ½ Lime (saft) Kylling Tikka Masala Marinade (Tikka): 1½ dl Yoghurt 2-3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 ts Koriander (malt) ½ ts Salt 4 ss Lime (saft) Sausen (Masala) 3 ss Olje (nøytral) 2 Løk (skivet) 3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk (pressede) 6 Kardemommekapsler (grønne) 2 ts Garam masala 2 ts Koriander (malt) 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 dl Fløte (eller halvparten melk) 2 ss Tomatpuré 4 ss Vann ½ ts Sukker ½ ts Salt

Slik gjør du:

1 Skjær kyllingfileten i biter
2 Bland sammen de åtte ingrediensene til marinaden
3 Ha kyllingbitene i marinaden, og
– Rør rundt,
– Sett den i kjøleskapet natten over
4 Lag sausen:
– Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle
– Tilsett: Løk (skivet), Ingefær (revet), Hvitløk (presset), og
– La det surre på middelsvarme til løken er blitt myk
– Tilsett krydderne, og la det koke i 2-3 min. til det begynner å dufte
– Tilsett tomatpureen, og la den «svi» litt, før du
– Tilsetter vann og kremfløte
-Kok sakte opp, og
– La sausen trekke i 20-30 min. på svak varme
(rør ofte i den)
– Smakt til med sukker og salt
– Legg på lokk, og sett sausen til side
5 Stek kyllingen i en stekepanne (med slippbelegg),
eller legg kyllingbitene på grillen
6 Legg de ferdig stekte kyllingbitene i masalasausen, og
– Sett kasserollen på middels varme
– Kok opp under omrøring, og
– La det trekke i ca. 5 min.
– Smak til sausen med lime
7 Serveres varm, sammen med gul ris og naanbrød
Kylling Tikka Masala Ingredienser: Ca. 750 g Kyllingfilet (i terninger) ½ Lime (saft) Kylling Tikka Masala Marinade (Tikka): 1½ dl Yoghurt 2-3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 ts Koriander (malt) ½ ts Salt 4 ss Lime (saft) Sausen (Masala) 3 ss Olje (nøytral) 2 Løk (skivet) 3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk (pressede) 6 Kardemommekapsler (grønne) 2 ts Garam masala 2 ts Koriander (malt) 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 dl Fløte (eller halvparten melk) 2 ss Tomatpuré 4 ss Vann ½ ts Sukker ½ ts Salt

Anbefalt tilbehør:

eller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s