“Kylling Tikka Masala” er veldig god. Denne versjonen er mild i smaken, og jeg har enda ikke møtt noen som ikke synes at denne er utrolig god. Jeg kaller den “Kylling Tikka Masala”, og skriver kylling i oppskriften, men jeg brukte faktisk kalkunbryst. Jeg la brystene i marinaden kvelden før. Nå er det ikke sikkert at det er nødvendig å la dem ligge så lenge, en fire, fem timer bør holde. Men marinaden både smaksetter og mørner kjøttet, så det bør nok få ligge litt i marinaden. Som tilbehør anbefaler jeg Naanbrød og Gul ris.
Hvis du heller ønsker oppskriften på en Tikka Masala uten kjøtt, TRYKK HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Enkel/middels |
Ingredienser:
Ca. 750 g | Kyllingfilet (i terninger) |
½ | Lime (saft) |
Marinade (Tikka):
1½ dl | Yoghurt |
2-3 cm | Ingefær (revet) |
2 fedd | Hvitløk |
1 ts | Paprikapulver |
Bittelitt | Kajennepepper |
3 ts | Koriander (malt) |
½ ts | Salt |
4 ss | Lime (saft) |
Sausen (Masala)
3 ss | Olje (nøytral) |
2 | Løk (skivet) |
3 cm | Ingefær (revet) |
2 fedd | Hvitløk (pressede) |
6 | Kardemommekapsler (grønne) |
2 ts | Garam masala |
2 ts | Koriander (malt) |
1 ts | Paprikapulver |
Bittelitt | Kajennepepper |
3 dl | Fløte (eller halvparten melk) |
2 ss | Tomatpuré |
4 ss | Vann |
½ ts | Sukker |
½ ts | Salt |

Slik gjør du:
1 Skjær kyllingfileten i biter |
2 Bland sammen de åtte ingrediensene til marinaden |
3 Ha kyllingbitene i marinaden, og – Rør rundt, – Sett den i kjøleskapet natten over |
4 Lag sausen: – Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle – Tilsett: Løk (skivet), Ingefær (revet), Hvitløk (presset), og – La det surre på middelsvarme til løken er blitt myk – Tilsett krydderne, og la det koke i 2-3 min. til det begynner å dufte – Tilsett tomatpureen, og la den «svi» litt, før du – Tilsetter vann og kremfløte -Kok sakte opp, og – La sausen trekke i 20-30 min. på svak varme (rør ofte i den) – Smakt til med sukker og salt – Legg på lokk, og sett sausen til side |
5 Stek kyllingen i en stekepanne (med slippbelegg), eller legg kyllingbitene på grillen |
6 Legg de ferdig stekte kyllingbitene i masalasausen, og – Sett kasserollen på middels varme – Kok opp under omrøring, og – La det trekke i ca. 5 min. – Smak til sausen med lime |
7 Serveres varm, sammen med gul ris og naanbrød |

Anbefalt tilbehør:
eller