Pølsebrød og grilling – dog med klærne på

World Naked Gardening Day (Den nakne hagedagen) arrangeres første lørdag i mai, hvert år. Helt siden 2005, har vi hatt denne «Luk naken dagen», Ikke vet jeg hvorfor man blander sammen det å være naken med å jobbe i hagen. Hvis jeg først måtte være naken i hagen, ville jeg absolutt ikke stått på kne og luket i et blomsterbed. – Men hver sin lyst! Så selv om vi er på sommerhuset vårt, er i hagen og det er den nakne hagedagen, beholder jeg klærne på og baker pølsebrød, mens min kjære ektemann står for grillingen – han også med klærne på!

For å hoppe rett til oppskriften på pølsebrød – trykk HER

Pølsebrød Ingredienser: 5 dl Vann (lunket) 1 pk Gjær 2 ss Smør (smeltet og avkjølt) 2 Egg 14 dl Hvetemel 2 ss Sukker 2 ts Salt

Pølsebrød

Hjemmebakte pølsebrød er bare så mye bedre enn de man kjøper på butikken.

Pølsebrød   Ingredienser:  5 dl	Vann (lunket) 1 pk	Gjær 2 ss	Smør (smeltet og avkjølt) 2 	Egg  14 dl	Hvetemel 2 ss	Sukker 2 ts	Salt

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
163 timerEnkel

Ingredienser:

5 dlVann (lunket)
1 pkGjær
2 ssSmør (smeltet og avkjølt)
2Egg
14 dlHvetemel
2 ssSukker
2 tsSalt

Pølsebrød Ingredienser: 5 dl Vann (lunket) 1 pk Gjær 2 ss Smør (smeltet og avkjølt) 2 Egg 14 dl Hvetemel 2 ss Sukker 2 ts Salt

Slik gjør du:

1 Ha vannet i en bakebolle
– Smuldre i gjæren, og
– Rør til at er løst opp
2 Tilsett smør og egg
– Tilsett hvetemel, sukker og salt
3 Elt deigen i 5- 7 min. og
– Dekk den med et bakeklede, og
– La den heve i ca. 60 min.
4 Sett stekeovnen på 200 grader
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
5 Hell deigen på et melet bakebord,
– Del deigen i like store emner (ca. 100 g), og
– Trill emnene avlange pølsebrød.
6 Legg pølsebrødene på stekeplatene,
– Dekk dem med et bakeklede, og
-La dem etterheve til dobbel størrelse ca. 20 min.

7 Stek pølsebrødene midt i ovnen i 10-12 min.
(200 °C)
8 Avkjøl et par minutter,
-Dekk dem med et bakeklede, og
-La dem avkjøle seg helt før servering

Pølsebrød Ingredienser: 5 dl Vann (lunket) 1 pk Gjær 2 ss Smør (smeltet og avkjølt) 2 Egg 14 dl Hvetemel 2 ss Sukker 2 ts Salt

Pølsebrød Ingredienser: 5 dl Vann (lunket) 1 pk Gjær 2 ss Smør (smeltet og avkjølt) 2 Egg 14 dl Hvetemel 2 ss Sukker 2 ts Salt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s