1 Mai, et lite sukk og mai-boller

Gratulerer med dagen!

Det er vel lenge siden vi har hatt et så stort behov for å markere arbeidernes dag som i år, og et så stort behov for å stå sammen. Det er vel ikke siden 30- åra at vi har hatt så mange arbeidsledige som vi har nå, iallefall om vi legger til alle permitteringene. Hvordan hverdags- og arbeidslivet ser ut når vi igjen får åpnet hele samfunnet er det ikke godt å si. I denne usikre tiden vil jeg derfor bruke denne dagen til å tenke litt på hvor heldige vi tross alt er, som bor i et land som er godt rustet til en slik krise, som vi nok må kalle Covid-19, og ikke minst håpe at det snart er over, og at vi alle får livene våre tilbake snart!

Jeg ønsker deg en flott 1. mai, og håper du nyter denne flotte dagen!

For å hoppe rett til oppskriften på maiblomster – trykk HER

Tre maiblomster på et fat: Ingredienser bolledeig 1 l Hvetemel 1 pk Tørrgjær 1 dl Sukker 1ts Kardemomme 3,5 dl Melk 100 g Margarin
Tre maiblomster – de er virkelig dekorative

Maiblomster

I mai i fjor bakte jeg maiblomster etter inspirasjon fra krem.no. Hun hadde bakt skikkelig søte maiboller. Jeg bruke mine egne oppskrifter på boller og vaniljekrem, og hennes fremgangsmåte. Om jeg skal si det selv synes jeg de ble så fine, at de fortjener å komme på bloggen i år også. Hva er da mer riktig enn å legge dem ut 1. mai. Hvis du heller vil bruke @kremno_elin sine oppskrifter eller ønsker å se hennes bilder TRYKK HER eller følger denne linken: krem.no/hjem/maiboller/

Bolledeig ingredienser:

1 l Hvetemel
1 pk Tørrgjær
1 dl Sukker
3 ½ dl Melk
100 g Margarin
  1 Egg til pensling

Vaniljekrem ingredienser (halv porsjon) :

3 dl Melk
1 Egg
25 g Maizenna
1 ss Vaniljesukker
1 ss Sukker

Bolledeig, slik gjør du:

Ha alt det tørre i bakstebollen
Smelt smør i en kasserolle
Ha melken sammen med smøret, og
– varm til fingervarmt
Tilsett melk og smørblandingen
(til det som er i bakstebollen )
Eltes til deigen er smidig og glatt
(kanskje litt mer mel må tilsettes)
Legg plastikk over bakstebollen, og
– Sett til heving
Lag vaniljekremen mens bollene hever
Når deigen er ferdig hevet helles den ut.
(Husk litt mel under)

Vaniljekrem, slik gjør du:

Ha alt i en kasserolle
Kok opp under omrøring
Kok i 3 minutter
Helles over på et fat,
– Legg plast over
(helt ned til kremen)
Avkjøles
(sett den gjerne litt i fryseren)
Pisk opp før bruk
Heidis enkle vaniljekrem Ingredienser: 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker
1. La vaniljekremen koke i 3 minutter 2. La den avkjøle under plast 3. Piskes opp før bruk

Hvordan sette sammen til Maiblomster:

1 Del deigen i 2, og
– Kjevle den ene halvdelen ut til en tynn leiv
– Husk mel under
2 Stikk ut rundinger
(ca, 5 cm i diameter)
3. Brett hver runding over på midten
– og bøy endene mot hverandre
– Press dem sammen
– Gjenta så du har fem
– Sett de fem bitene sammen til en sirkel
Slik bretter du maiblomster: Ingredienser bolledeig 1 l Hvetemel 1 pk Tørrgjær 1 dl Sukker 1ts Kardemomme 3,5 dl Melk 100 g Margarin
Slik bretter du maiblomster

Du finner en bedre beskrivelse på hvordan du gjør det på krem.no (trykk her for å komme dit)

4 Sett de ferdige blomstene på et stekebrett med bakepapir
5 Sett ovnen på 200 grader
– og la blomstene etterheve til ca. dobbel størrelse
6 Når de har etterhevet:
– Pisk opp vaniljekremen
– Legg ca. 1 ts vaniljekrem i midten på hver blomst
– Pensle blomstene med egg
7 Stekes i ca 15 minutter
8  Avkjøl på rist, og
– Pynt eventuelt med melisglasur
Fire maiblomster på et fat: Ingredienser bolledeig 1 l Hvetemel 1 pk Tørrgjær 1 dl Sukker 1ts Kardemomme 3,5 dl Melk 100 g Margarin
Maiboller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s