Pavlova må jo bare være en ultimate 17. mai kaka. lag bunnen og vaniljekremen dagen før – så gjenstår bare pyntingen til selve dagen! Så ikke bare god, men praktisk også!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 120 min. | Enkel /middels |
Ingredienser:
| 4 | Eggehviter |
| 250 g | Sukker |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 2 ts | Maizenamel |
| 1 ts | Hvitvinseddik |
| ½ ts | Salt |
Vaniljekrem:
| 5 dl | Melk |
| 4 | Eggeplommer |
| 75 g | Sukker |
| 50 g | Maizena |
| 2 ts | Vaniljesukker (eller ½ Vaniljestang) |
Pynt:
| 1 porsjon | Vaniljekrem |
| 3 dl | Kremfløte |
| 1 pk | Jordbær |
| 1 pk | Bringebær |
| 1 pk | Jordbær |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 250°C – Legg bakepapir på ei stekeplate |
| 2 Del eggene – Ha eggeplommene i en bolle (de skal brukes i vaniljekremen) – Ha eggehvitene i en bakebolle, og – Pisk dem på middels hastighet – Tilsett sukkeret litt etter litt, når eggehvitene begynner å bli luftig – Pisk til eggehvitene er stive, og holder formen |
| 3 Vend inn Maisenna, eddik og salt Bruk slikkepott |
| 4 Fordel eggehvitene jevnt utover stekeplata litt mindre enn det kakefatet du tenker å benytte |
| 5 Sett den i ovnen, OG – SENK temperaturen til 100°C, og – Stek i ca. 60 min. |
| 6 Avkjøles |
| 7 Lag vaniljekremen: – Rør sammen egg, maisenna, sukker og eventuelt vaniljesukker – Hvis du bruker vaniljestang, splitt denne i to og ta ut frøene – Melk (og vaniljestang m/frø) kokes opp – Hell litt og litt av melken i eggeblandingen mens du rører Vær forsiktig så eggeplommene ikke koagulerer – Hell alt tilbake i kasserollen, og – Rør til den tykner – Hell kremen i en avlang form, og – Ha over plast (helt ned til kremen) -Settes i kjøleskap til avkjøling |
| 8 Montering: – Legg Pavlovabunnen på på serveringsfatet – Pisk kremfløten til krem – Pisk opp Vaniljekremen – Fordel vaniljekremen jevnt utover pavlovaen – For del så kremen jevnt utover – Legg på bærene i flaggmønster |

