Lunsjfavoritt – Røkt laks, eggerøre, dillstuede poteter og baguette

Røkt laks med Dillstuede poteter, Eggerøre og lys Baguette er en skikkelig god lunsjrett.

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 30 min. Enkel

Ingredienser:

400 gRøkt laks
1 porsjonDillstuede poteter
2 PorsjonerEggerøre
1Baguette (hjemmebakt eller kjøpt)

Dillstuede poteter:

10 Poteter
2 ss Hvetemel
4 dl Melk
½ ts Salt
½ ts Pepper
Dill (hakket)

Slik gjør du:

1 Skrell potetene,
– Del dem i passelige terninger, og
– Kok til de er møre  
2 Lag hvit saus:
– Kok opp 3 ½ dl melk
– Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel og melkeblandingen, mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min., mens du rører
– Smak til med salt og pepper
– Ta sausen av varmen
3 Tilsett de kokte potetene og dillen
4 Rør rundt, og
– Gi eventuelt et raskt oppkok
– Rør rundt
5 Serveres varm

I denne lunsjretten bruker du i tillegg til Dillstuede poteter følgende oppskrifter:

Røktlaks med dillstuede poteter Ingredienser 10 Poteter 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper 3 ss Dill (hakket)
Røktlaks med dillstuede poteter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s