Min farmors rabarbragrøt

Nå begynner rabarbraen å bli moden, og Rabarbragrøt må være noe av det beste jeg vet. I alle fall på denne tiden av året. Da jeg var lita elsket jeg å plukke rabarbra (eller «Bare Bra» som jeg kalte den) og dyppe den i en kopp med sukker. Om det var rabarbraen som smakte så godt eller om det var kaffekoppen med sukker som lokket er jeg nå mer usikker på. Det jeg derimot er sikker på er at begge mine bestemødre brukte å lage rabarbragrøt til dessert når jeg var på besøk i rabarbra sesongen. Det var noe av det beste jeg visste også den gangen, skikkelig godt: Da strødde jeg på masse sukker og helte melk over. NAM!

Rabarbragrøt Ingredienser: 400 g Rabarbra (ferdig renset) 7 ½ dl Vann 1 – 1 ½ dl Sukker 2 ss Potetmel ½ dl Kaldt vann
Dette er min farmors oppskrift på rabarbragrøt. Hva er vel bedre enn rabarbragrøt med melk og sukker
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   Enkel

Ingredienser

400 g Rabarbra (ferdig renset)
7 ½  dl Vann
1 – 1 ½ dl Sukker   
2 ss Potetmel 
½ dl Kaldt vann
Rabarbragrøt Ingredienser: 400 g	Rabarbra (ferdig renset) 7 ½ dl	Vann 1 – 1 ½ dl	Sukker   2 ss	Potetmel  ½ dl	Kaldt vann

Slik gjør du:

1 Del rabarbrastilkene i passe små biter
2 Ha vann, sukker og rabarbra i en kjele og
– la det koke til rabarbraen er mør
3 Rør ut potetmel i litt kaldt vann, og
– Helles i grøten under omrøring
– Kok opp og trekk kjelen til side
– Avkjøl grøten
4 Server med melk eller fløte.
Rabarbragrøt Ingredienser: 400 g	Rabarbra (ferdig renset) 7 ½ dl	Vann 1 – 1 ½ dl	Sukker   2 ss	Potetmel  ½ dl	Kaldt vann

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s