Kveldskos – Hvit pizza med spekeskinke, ruccula og ramsløkspesto

Hvit pizza med spekeskinke, ruccula og ramsløkspesto – godt!

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3 -490 – 120 min.Enkel

Ingredienser:

Pizzabaunn:

1 ssSukker
2 tsTørrgjær
2 dlVann (ca 36 grader)
450 gHvetemel
½ tsSalt
3 ssOlje (oliven)

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Fyll og topping:

1 bxRømme (gjerne lett)
2 fedd Hvitløk
150 gOst (hvit, raspet)
2Tomater (skivet)
9 skiverSpekeskinke
1 pkRucculoa

Ramsløkspesto:

400 gSpagetti
100 gRamsløk
1 feddHvitløk
3 – 4 ssParmesan (revet)
3 – 4 ssPinjekjerner
1 ¼ dlOlivenolje
¼ tsSalt
 Pepper (nykvernet)

TIPS! Du kan godt lage pestoen noen dager i forveien hvis du ønsker det. Pestoen holder seg i kjøleskap i ca. 1 uke, hvis du oppbevarer pestoen i kjøleskap i en lufttett beholder. Husk å dekke pestoen helt med plast eller hell over olje så den ikke blir svart.

Ramsløkpesto Ingredienser: 100 g Ramsløk 1 fedd Hvitløk 3 - 4 ss Parmesan (revet) 3 - 4 ss Pinjekjerner 1 ¼ dl Olivenolje ¼ ts Salt Pepper (nykvernet)

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble
(ca 5 min.)
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov –
Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle –
Smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen med plast, og –
Sett til heving i 60-90 minutter
4 Lag ramsløkspestoen:
– Ha Ramsløk, pinjekjerner, hvitløk salt og parmesan i en matmølle (foodprosessor),
–  Kjør alt i ca. 20 sek. til en finhakket masse
Mens foodprosessoren går,
– Tilsett oljen i en tynn, jevn stråle til det blir en glatt litt tykk «saus»  
Smak til med salt, pepper og eventuelt parmesan
5 Lag rømmesausen:
– Press hvitløksfeddet, og
– Rør det inn i rømmen
6 Skjær tomater i skiver, og
– Rasp osten
7 Sett ovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
8 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Kjevle den ut til en firkantet pizza på størrelse med stekbrettet ditt
(eller 2 runde pizza á 30 cm)
9 Smør utover hvitløksrømmen
– Fordel osten over rømmen
– Legg på tomatskivene, og
– Legg på spekeskinken til slutt
10 Stekes i ca 10-15 min.  
225 grader (midt i ovnen)
11 Skjær pizzaen i biter og
– Topp den med ruccula og pesto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s