Kirsebærsaft på hagebær

I år var kirsebærene veldig tidlig modne. Ikke nok med det, men det var fantastisk mye kirsebær, og de var utrolig saftige. På søndag plukket vi 8 kg kirsebær som ble til deilig saft, syltetøy og pai. I dag eller i morgen skal vi plukke av siste rest av bærene, steine dem ut og legge dem i fryseren. – ja kanskje vi finner på noe annet gøy også. Vi får se, men i dag kommer oppskriften på kirsebærsaft.

For å hoppe rett til oppskriften på Kirsebærsaft – trykk HER

Kirsebærsaft på bær fra hagen Ingredienser: 2 l Kirsebær 4 dl Vann 250- 500 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (Vagfritt)

Jeg synes at den aller beste kirsebærsaften kommer fra sure kirsebær, selv om en selvfølgelig kan lage det på alle typer kirsebær og moreller. Denne oppskriften er fra min mormors kokebok, og hun laget selvfølgelig verdens beste kirsebærsaft. Hun oppbevarte saften på flasker, i kjelleren, og hadde hjemmelaget saft hele året. Det er nok derfor det er konserveringsmiddel i hennes oppskrift. Hun brukte Natriumbensoat, som nå også har fått et E-nummer (E211), og er ufarlig (i den mengden som brukes her). Middelet brukes for å hindre at sopp og bakterier utvikler seg. Fordi jeg ikke safter og sylter i så store mengder som mormor gjorde, hopper jeg over konserveringsmidlet og legger saften i fryseren i stede. Og der blir den ikke liggende så lenge før den er drukket opp.

Kirsebærsaft på bær fra hagen Ingredienser: 2 l Kirsebær 4 dl Vann 250- 500 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (Vagfritt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 2 liter Enkel

Ingredienser:

2 lKirsebær
4 dlVann
250- 500 gSukker (pr. liter saft)
1 krmNatriumbensoat (Vagfritt)

TIPS! Hvor mye sukker du skal bruke i saften kommer både an på hvor sure kirsebærene er, og hvor søt du liker saften. Det lønner seg derfor å begynne med lite sukker og heller smake seg frem til riktig sukkermengde.

Kirsebærsaft på bær fra hagen Ingredienser: 2 l Kirsebær 4 dl Vann 250- 500 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (Vagfritt)

Slik gjør du:

1 Skyll bærene
2 Ha bærene i en kasserolle, og
– Hell over vannet
3 La det koke under lokk i ca. 10 min.
(Klem bærene mot kanten av kasserollen, for å få ut all saft)
4 Sil saften gjennom en sileduk, eller
(Gjennom melsikten)
5 Vask kasserollen,
– Mål opp saften, og
– Hell den tilbake i kasserollen
6 Tilsett sukkeret,
– La saften koke opp, og
– Fjern eventuelt skummet
– Smak eventuelt til med mer sukker
7 Hvis du skal oppbevare saften på flasker:
– Rør ut Natriumbensoat i litt av saften, og
– Ha det i kasserollen
– Fyll saften på rene, varme flasker og
– Lukk dem med en gang
7 A Hvis du skal fryse saften:
– Avkjøl saften
– Fyll saften i frysebeger
– Legg den i fryseren
7 B Eller drikk saften med en gang

Kirsebærsaft på bær fra hagen Ingredienser: 2 l Kirsebær 4 dl Vann 250- 500 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (Vagfritt)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s