Det føles skikkelig godt å plukke inn frukt og bær fra hagen. Ja, det føles nesten litt som en har gjort en god gjerning, i tillegg til at en faktisk kan lage masse godt! Jeg synes at kirsebær er en av de artigste bærene å plukke. Både fordi bærene er så store at det går ganske fort, og ikke minst fordi kirsebær er skikkelig godt. Om jeg plukker alt? – Nei, noe får alltid stå igjen til fuglene. Hvor mye avhenger helt av hva vi rekker og hva vi orker å plukke. Men så langt har vi plukket 8 kg kirsebær, av det ene lille kirsebær treet vi har. I å var det så mye kirsebær at det er sikkert er dobbelt så mye igjen. Jeg har tenkt å plukke litt mer, og så har jeg har invitert noen av datterens venner til å komme å plukke, og det som da blir igjen, får fuglene spise.
For å hoppe rett til oppskriften på kirsebærpai – trykk HER

I min hage er det et tre med sure kirsebær, og en av de tingene jeg bruker å lage er kirsebærpai. I år har jeg laget små kirsebærpaier – Det føles litt luksuriøst å få sin helt egen pai. Oppskriften nedfor gir 6 – 8 små paier (10 cm) eller en stor (25 cm).

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 – 8 | 75 – 90 min. | Enkel /middels |
Ingredienser:
Bunn:
125 g | Margarin |
50 g | Melis |
1 | Egg |
250 g | Mel |
3 ss | Vann |
Fyll:
10 dl | Kirsebær (uten stein) |
2 ½ dl | Sukker |
½ dl | Maisenna |

Slik gjør du:
1 Lag deigen: – Ha alle ingrediensen (til deigen) i ei matmølle, og – Kjør det raskt sammen (det er viktig at deigen ikke blir overarbeidet) – Klem eventuelle smulene sammen, og – Pakk deigen i plast, og – La den hvile i kjøleskapet i minst 60 min. |
2 Lag fyllet: – Fjern steinene fra kirsebærene – Ha dem i en kasserolle. Og – La dem surre på lav varme i 10 – 15 min. – Bland sammen sukker, og maisenna, og – Rør det inn i kirsebærene og sausen – La det koke i ca. 2 min., – Ta den av varmen og – Lav den avkjøles (noe) |
3 Sett ovnen på 180 grader |
4 Kjevle deigen tynt ut og – Kle små paiformer (ca. 10- 12 cm i diameter) med deigen – Fordel fyllet i paiformene |
5 stekes i 20 – 30 min. (180 grader) |
6 Avkjøles på rist – Serveres som de er eller sammen med is, vaniljesaus eller krem |
Tips! Du kan godt lage denne paien som en stor pai – bruk da en pai for på ca 25 cm i diameter
