Kirsebærpaier med kirsebær fra hagen

Det føles skikkelig godt å plukke inn frukt og bær fra hagen. Ja, det føles nesten litt som en har gjort en god gjerning, i tillegg til at en faktisk kan lage masse godt! Jeg synes at kirsebær er en av de artigste bærene å plukke. Både fordi bærene er så store at det går ganske fort, og ikke minst fordi kirsebær er skikkelig godt. Om jeg plukker alt? – Nei, noe får alltid stå igjen til fuglene. Hvor mye avhenger helt av hva vi rekker og hva vi orker å plukke. Men så langt har vi plukket 8 kg kirsebær, av det ene lille kirsebær treet vi har. I å var det så mye kirsebær at det er sikkert er dobbelt så mye igjen. Jeg har tenkt å plukke litt mer, og så har jeg har invitert noen av datterens venner til å komme å plukke, og det som da blir igjen, får fuglene spise.

For å hoppe rett til oppskriften på kirsebærpai – trykk HER

Kirsebærsaft på bær fra hagen Ingredienser: 2 l Kirsebær 4 dl Vann 250- 500 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (Vagfritt)

I min hage er det et tre med sure kirsebær, og en av de tingene jeg bruker å lage er kirsebærpai. I år har jeg laget små kirsebærpaier – Det føles litt luksuriøst å få sin helt egen pai. Oppskriften nedfor gir 6 – 8 små paier (10 cm) eller en stor (25 cm).

Små kirsebærpaier Ingredienser: Bunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Fyll: 10 dl Kirsebær (uten stein) 2 ½ dl Sukker ½ dl Maisenna

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6 – 875  – 90 min.Enkel /middels

Ingredienser:

Bunn:

125 gMargarin
50 gMelis
1Egg
250 gMel
3 ssVann

Fyll:

10 dlKirsebær (uten stein)
2 ½ dlSukker
½ dlMaisenna
kirsebærpai Ingredienser: Bunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Fyll: 10 dl Kirsebær (uten stein) 2 ½ dl Sukker ½ dl Maisenna

Slik gjør du:

1 Lag deigen:
– Ha alle ingrediensen (til deigen) i ei matmølle, og
– Kjør det raskt sammen  (det er viktig at deigen ikke blir overarbeidet)
– Klem eventuelle smulene sammen, og
– Pakk deigen i plast, og
– La den hvile i kjøleskapet i minst 60 min.
2 Lag fyllet:
– Fjern steinene fra kirsebærene
–  Ha dem i en kasserolle. Og
– La dem surre på lav varme i 10 – 15 min.
– Bland sammen sukker, og maisenna, og
– Rør det inn i kirsebærene og sausen
– La det koke i ca. 2 min.,
– Ta den av varmen og
– Lav den avkjøles (noe)
3 Sett ovnen på 180 grader
4 Kjevle deigen tynt ut og
– Kle små paiformer (ca. 10- 12 cm i diameter) med deigen
– Fordel fyllet i paiformene
5 stekes i 20 – 30 min. (180 grader)
6 Avkjøles på rist
– Serveres som de er eller sammen med is, vaniljesaus eller krem

Tips! Du kan godt lage denne paien som en stor pai – bruk da en pai for på ca 25 cm i diameter

kirsebærpai Ingredienser: Bunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Fyll: 10 dl Kirsebær (uten stein) 2 ½ dl Sukker ½ dl Maisenna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s