Søtpotetsuppe er skikkelig godt til middag eller som lunsj. Ristede gresskarkjerner og Fetaostkrem er utmerket som tilbehør, sammen med for eksempel små middagsbrød på 1-2-3, som du lager på 30 minutter- Vel bekomme.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser
1 ts | Olje (raps) |
1 ts | Smør |
1 | Løk (Hakket) |
1 | Gulrot (i biter) |
4 cm | Ingefær (hakket) |
1 fedd | Hvitløk (hakket) |
1/4 | Chiliflak |
500 g | Søtpotet |
10 dl | Grønnsakkraft, eller Vann og 2 buljongterninger |
1 dl | Fløte (valgfritt) |
Salt, pepper | |
Ristede gresskarkjerner |
Tips! Du kan bytte ut fløten med en Fetaostkrem, for oppskrift TRYKK HER

Slik gjør du:
1. Rens løk, gulrot, hvitløk og ingefær – Skrell søtpoteten – Skjær søtpotet og gulrot i biter – Hakk løk, ingefær og hvitløk |
2. Ha smør og olje i en kasserolle, – Tilsett løken og gulroten, og – La det surre på middels varme til de er myke |
3. Tilsett Hvitløk, Ingefær, Chili, og – La det surre videre i 2-3 min. |
4. Tilsett søtpoteter, og – Tilsett kraften eller vann og buljong – Skru opp temperaturen, og kok opp – Skru ned temperaturen, og – La det småkoke under lokk til poteten er myk (ca. 15 min.) |
5. Rist gresskarkjerner på en tørr panne |
6. Ta suppa av varmen, og – Kjør den i en blender eller en stavmikser Til den er glatt og fin – Gi et oppkok, og – Smak til med salt og pepper |
7. Server med: – Ristede gresskarkjerner – Litt fløte eller en fetaostkrem – Eventuelt sammen med små middagsbrød på 1-2-3 |
Anbefalt tilbehør:
