Kjøttfrimandag med Søtpotetsuppe, ristede gresskarkjerner og fetaostkrem

Søtpotetsuppe er skikkelig godt til middag eller som lunsj. Ristede gresskarkjerner og Fetaostkrem er utmerket som tilbehør, sammen med for eksempel små middagsbrød på 1-2-3, som du lager på 30 minutter- Vel bekomme.

Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner Ingredienser: 1 ts Olje (raps) 1 ts Smør 1 Løk (Hakket) 1 Gulrot (i biter) 4 cm Ingefær (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) 1/4 Chiliflak 500 g Søtpotet 10 dl Grønnsakkraft, eller Vann og 2 buljongterninger 1 dl Fløte Salt, pepper Ristede gresskarkjerner
Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner klar til servering!

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 20 min Enkel

Ingredienser

1 ts Olje (raps)
1 ts Smør
1 Løk (Hakket)
1 Gulrot (i biter)
4 cm Ingefær (hakket)
1 fedd Hvitløk (hakket)
1/4 Chiliflak
500 g Søtpotet
10 dl Grønnsakkraft, eller
Vann og 2 buljongterninger
1 dl Fløte (valgfritt)
  Salt, pepper
  Ristede gresskarkjerner

Tips! Du kan bytte ut fløten med en Fetaostkrem, for oppskrift TRYKK HER

Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner Ingredienser: 1 ts Olje (raps) 1 ts Smør 1 Løk (Hakket) 1 Gulrot (i biter) 4 cm Ingefær (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) 1/4 Chiliflak 500 g Søtpotet 10 dl Grønnsakkraft, eller Vann og 2 buljongterninger 1 dl Fløte Salt, pepper Ristede gresskarkjerner
Søtpotetsuppe med fetaostkrem og ristede gresskarkjerner sammen med små middagsbrød på 1-2-3

Slik gjør du:

1. Rens løk, gulrot, hvitløk og ingefær
– Skrell søtpoteten
– Skjær søtpotet og gulrot i biter
– Hakk løk, ingefær og hvitløk
2. Ha smør og olje i en kasserolle,
– Tilsett løken og gulroten, og
– La det surre på middels varme til de er myke
3. Tilsett Hvitløk, Ingefær, Chili, og
– La det surre videre i 2-3 min.
4. Tilsett søtpoteter, og
– Tilsett kraften eller vann og buljong
– Skru opp temperaturen, og kok opp
– Skru ned temperaturen, og
– La det småkoke under lokk til poteten er myk
(ca. 15 min.)
5. Rist gresskarkjerner på en tørr panne
6. Ta suppa av varmen, og
– Kjør den i en blender eller en stavmikser
Til den er glatt og fin
– Gi et oppkok, og
– Smak til med salt og pepper
7. Server med:
– Ristede gresskarkjerner
– Litt fløte eller en fetaostkrem
– Eventuelt sammen med små middagsbrød på 1-2-3

Anbefalt tilbehør:

Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner Ingredienser: 1 ts Olje (raps) 1 ts Smør 1 Løk (Hakket) 1 Gulrot (i biter) 4 cm Ingefær (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) 1/4 Chiliflak 500 g Søtpotet 10 dl Grønnsakkraft, eller Vann og 2 buljongterninger 1 dl Fløte Salt, pepper Ristede gresskarkjerner
Søtpotetsuppe med fløte og ristede gresskarkjerner sammen med små middagsbrød på 1-2-3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s