Mormors ananasruter er skikkelig gode. Det en saftig og god kakebunn, hermetisk ananas toppet med sprø marengs og mandelspon.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 30 min | Enkel / Middels |
Ingredienser:
| 100 g | Smør |
| 1 ½ dl | Sukker |
| 2 | Eggeplommer |
| 1 | Egg |
| 1 | Appelsin (skall) |
| 2 dl | Hvetemel |
| ½ dl | Potetmel |
| ½ ts | Bakepulver |
Topping:
| 2 | Eggehviter |
| ½ dl | Sukker |
| 1 bx | Ananas (Knust – ca. 400 g) |
| 2-3 ss | Mandelspon |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 175 grader – Smør en liten langpanne |
| 2 Renn av ananasen (godt) – bruk gjerne et døsslag |
| 3 Rør smør og sukker hvitt – Til sett eggeplommene og egget, ett om gangen og rør godt mellom hvert – Tilsett hvetemel, appelsinskall og bakepulver – Rør til glatt røre |
| 4 Stivpisk eggehviten – Tilsett sukker, og – Pisk i 1 – 2 min. til |
| 5 Hell kakerøren i langpannen og – Bre den utover – Fordel den avrente ananasen over – Bre så utover eggehvitene – Dryss over mandelspon – Sett kaka i ovenen |
| 6 Stek kaka nederst i ovnen i ca. 20 min. |
| 7 La kaken avkjøles i formen Ananasrutene bør spises nystekt, (For ananasen gjør at bunnen for kan bli bløt) |
Tips! Hemmeligheten er å renne av ananasen og la den tørke litt.

