Mormors ananasruter er skikkelig gode. Det en saftig og god kakebunn, hermetisk ananas toppet med sprø marengs og mandelspon.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
30 min | Enkel / Middels |
Ingredienser:
100 g | Smør |
1 ½ dl | Sukker |
2 | Eggeplommer |
1 | Egg |
1 | Appelsin (skall) |
2 dl | Hvetemel |
½ dl | Potetmel |
½ ts | Bakepulver |
Topping:
2 | Eggehviter |
½ dl | Sukker |
1 bx | Ananas (Knust – ca. 400 g) |
2-3 ss | Mandelspon |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader – Smør en liten langpanne |
2 Renn av ananasen (godt) – bruk gjerne et døsslag |
3 Rør smør og sukker hvitt – Til sett eggeplommene og egget, ett om gangen og rør godt mellom hvert – Tilsett hvetemel, appelsinskall og bakepulver – Rør til glatt røre |
4 Stivpisk eggehviten – Tilsett sukker, og – Pisk i 1 – 2 min. til |
5 Hell kakerøren i langpannen og – Bre den utover – Fordel den avrente ananasen over – Bre så utover eggehvitene – Dryss over mandelspon – Sett kaka i ovenen |
6 Stek kaka nederst i ovnen i ca. 20 min. |
7 La kaken avkjøles i formen Ananasrutene bør spises nystekt, (For ananasen gjør at bunnen for kan bli bløt) |
Tips! Hemmeligheten er å renne av ananasen og la den tørke litt.
