Fredagskos med mormors ananasruter

Mormors ananasruter er skikkelig gode. Det en saftig og god kakebunn, hermetisk ananas toppet med sprø marengs og mandelspon.

Mormors ananasruter Ingredienser: 100 g Smør 1 ½ dl Sukker 2 Eggeplommer 1 Egg 1 Appelsin (skall) 2 dl Hvetemel ½ dl Potetmel ½ ts Bakepulver

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 30 minEnkel / Middels

Ingredienser:

100 gSmør
1 ½ dlSukker
2Eggeplommer
1Egg
1Appelsin (skall)
2 dlHvetemel
½ dlPotetmel
½ tsBakepulver

Topping:

2Eggehviter
½ dlSukker
1 bxAnanas (Knust – ca. 400 g)
2-3 ssMandelspon

Mormors ananasruter Ingredienser: 100 g Smør 1 ½ dl Sukker 2 Eggeplommer 1 Egg 1 Appelsin (skall) 2 dl Hvetemel ½ dl Potetmel ½ ts Bakepulver

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader
– Smør en liten langpanne
2 Renn av ananasen (godt)
– bruk gjerne et døsslag
3 Rør smør og sukker hvitt
– Til sett eggeplommene og egget, ett om gangen og rør godt mellom hvert
– Tilsett hvetemel, appelsinskall og bakepulver
– Rør til glatt røre
4 Stivpisk eggehviten
– Tilsett sukker, og
– Pisk i 1 – 2 min. til
5 Hell kakerøren i langpannen og
– Bre den utover
– Fordel den avrente ananasen over
– Bre så utover eggehvitene
– Dryss over mandelspon
– Sett kaka i ovenen
6 Stek kaka nederst i ovnen i ca. 20 min.
7 La kaken avkjøles i formen
Ananasrutene bør spises nystekt,
(For ananasen gjør at bunnen for kan bli bløt)

Tips! Hemmeligheten er å renne av ananasen og la den tørke litt.

Mormors ananasruter Ingredienser: 100 g Smør 1 ½ dl Sukker 2 Eggeplommer 1 Egg 1 Appelsin (skall) 2 dl Hvetemel ½ dl Potetmel ½ ts Bakepulver

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s