Litt lange lørdagsfrokoster, med noe skikkelig godt, er noe av det hyggeligste jeg vet om. Med amerikanske pannekaker godt innabords, er du rustet til det meste.

Ingredienser:
| 50 g | Smør |
| 2½ dl | Melk |
| 2 | Egg |
| 3 dl | Hvetemel |
| 2 ts | Bakepulver |
| ½ ts | Salt |
| 1 ss | Sukker |
| ca 100 g | Sjokoladebiter (eller hakket sjokolade) |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret, – Tilsett melken, og – Visp i egget |
| 2 I en boller blander du sammen: – Hvetemel, -Bakepulver, – Salt, og – Sukker – Hell i væsken mens du rører Det skal bli en jevn litt tykk røre |
| 3. La pannekakerøren stå å svelle i ca. 15 minutter Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens – Rør inn sjokoladebitene |
| 4. Stek pannekakene: – Sett stekepannen på middelsvarme (Ikke bruk smør!) – Legg i ca 1 – 1½ ss røre De blir ca. 15 cm i diameter – Når røren har svellet opp, og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade |


1 Legg ca 1 ss røre i varm tørr panne
2 Snu pannekaken når den begynner å boble
| 5 Stable pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken Serveres varme med lønnesirup og smør |

