Frokostfavoritt – Amerikanske pannekaker med sjokoladebiter

Litt lange lørdagsfrokoster, med noe skikkelig godt, er noe av det hyggeligste jeg vet om. Med amerikanske pannekaker godt innabords, er du rustet til det meste.

Amerikanske pannekaker med sjokoladebiter  Ingredienser:   50 g	Smør 2½ dl	Melk 2	Egg 3 dl 	Hvetemel 2 ts	Bakepulver ½ ts	Salt 1 ss	Sukker 100 g	sjokoladebiter

Ingredienser:

50 g Smør
2½ dl Melk
2 Egg
3 dl Hvetemel
2 ts Bakepulver
½ ts Salt
1 ss Sukker
ca 100 gSjokoladebiter (eller hakket sjokolade)
   

Slik gjør du:

1 Smelt smøret,
– Tilsett melken, og
– Visp i egget
 2 I en boller blander du sammen:
– Hvetemel,
-Bakepulver,
– Salt, og
– Sukker
– Hell i væsken mens du rører
Det skal bli en jevn litt tykk røre
3. La pannekakerøren stå å svelle i ca. 15 minutter
Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens
– Rør inn sjokoladebitene
 4. Stek pannekakene:
– Sett stekepannen på middelsvarme
(Ikke bruk smør!)
– Legg i ca 1 – 1½ ss røre
De blir ca. 15 cm i diameter
– Når røren har svellet opp, og
blitt litt ”boblete”
kan du vende dem med en stekespade

1 Legg ca 1 ss røre i varm tørr panne
2 Snu pannekaken når den begynner å boble

5 Stable pannekakene oppå hverandre
på et fat eller en tallerken
Serveres varme med lønnesirup og smør
Amerikanske pannekaker med sjokoladebiter Ingredienser: 50 g Smør 2½ dl Melk 2 Egg 3 dl Hvetemel 2 ts Bakepulver ½ ts Salt 1 ss Sukker 100 g sjokoladebiter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s