Dette er skikkelige gode lyse pølsebrød. Det er cottage cheese i deigen – noe som kanskje gjør pølsebrødet noe saftigere.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| ca 30 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 50 g | Smør |
| 5 dl | Melk (skummet) |
| 50 g | Gjær |
| 1 bx | Cottage cheese |
| 1 ½ ts | Salt |
| 1 kg | Hvetemel (ca 17 dl) |
| Egg (til pensling) | |
| Sesamfrø (ti lpynt) |

Slik gjør du:
| 1. Smelt smøret, – Tilsett melken og – Varm til 37 grader – Ha melkeblandingen i en bakebolle |
| 2. Tilsett gjæren, og – La den stå i 3-5 min. – Rør rundt så all gjæren løser seg opp |
| 3. Tilsett cottage cheese – Tilsett mel, sukker og salt NB! Det kan være at du trenger litt mer eller mindre mel enn det som er angitt i oppskriften |
| 4. Elt i 5 til 7 minutter |
| 5. La deigen heve under et fuktig klede i ca 60 minutter, til dobbel størrelse |
| 6. Hell deigen ut på et bakebord – Del den i ca 30 emner (alt etter hvor store pølsebrød du vil ha) – Form emnene til pølsebrød – Legg dem i bakepapirkledde stekeplater |
| 7. Sett stekeovnen på 225 grader |
| 8. La rundstykkene etterheve i 20- 30 min. |
| 9. Pensle toppen med sammenvispet egg, og – Strø over sesamfrø |
| 10. Stekes til de er gylne 12-15 minutter (på 225 grader) |
| 11. Avkjøles på rist |
Hvis heller vil bake noen andre rundstykker trykk på linken ved siden av eller under bildet:



