Hva er morsommere enn å lage middag eller lunsj? Det må være å lage dessert! I dag må det være min favorittdag over alle dager – det er nemlig: dessertenes dag! Så da må man jo bare ha dessert ! Så i dag skal vi spise skikkelig god plommepai bakt etter mormors oppskrift. For hva passer vel bedre i dag enn en plommedessert som smaker av både plommehøst og barndomsminner.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 pai | Enkel / middels |

Ingredienser:
Paibunn og – lokk:
| 300 g | Hvetemel |
| 180 g | Margarin |
| 1 ss | Sukker |
| 3-4 ss | Vann (iskaldt) |
| 1 | Egg (sammenvispet) |
| ½ ss | Sukker |
Paifyllet:
| 1 kg | Plommer (i biter) |
| 2 ½ dl | Sukker |
| 1 dl | Hvetemel |
| 2 ts | Kanel (malt) |
| 1 ts | Muskatnøtt (malt) |

Slik gjør du:
| 1 Lag deigen til topp og bunn: – Bland kjapt sammen hvetemel, smør, sukker og vann – Pakk deigen inn i plast, og – La den hvile i kjøleskapet i min. 1 time |
| 2 Lag fyllet: – Fjern steinene fra plommene, – Skjær plommene i (store) biter eller halver – Tilsett mel, sukker og krydder – Bland sammen |
| 3 Sett ovnen på 200 grader |
| 4 Del paideigen i to deler Den ene litt større enn den andre – Kjevle den største delen, og – Legg den i en paiform ca. 24 cm i diameter – Ha i fyllet – Kjevle den minste delen, og – Legg den på toppen av paien, Som et lokk – Skjær et lite kryss på midten og – Brett sidene fra hverandre Så dampen slipper ut under steking – Pensle toppen med sammenvispet egg og – Strø over litt sukker |
| 5 Stekes i ca 45-50 min. |
| 6 Avkjøles i minst 10 min. før servering |
| 7 Serveres varm eller romtemperert Gjerne sammen med vaniljeis |

Forslag til andre desserter:

