Kolakaker er favoritt julekaken til min datter. Ja – med unntak av krumkaker og sjakkruter da. Men de er skikkelig gode kaker.

Ingredienser:
| 200 g | Smør (romtemperert) |
| 200 g | Sukker |
| 1½ ss | Sirup |
| 2 ts | Natron |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 300 g | Hvetemel |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 175°C, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
| 2 Visp smør og sukker hvitt – Visp så inn sirupen – Sikt sammen det tørre og – Tilsett det til smørblandingen – Kna sammen til du får en jevn deig (Bruk gjerne hendene) |
| 3 Del deigen i 4 emner – Trill ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate – Legg dem alle sammen ved på stekeplata – Trykk rullene litt flate med fingrene |
| 4 Stek midt i ovnen i ca. 15 min. (175°C) |
| 5 Skjær stengene opp på skrå, med en skarp kniv mens de er lunkne – La kakene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist, og – Avkjøles helt før de legges i kakeboks NB! Ikke legg på lokket før neste dag |

